Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 25 januari 2014

En trevlig utflykt och kanongod mat...

Som jag tidigare skrivit är vi många svenska husbilar på camping El Raco, nu tror jag vi är runt 14 -  15 bilar. De flesta av oss hade bestämt att träffas i fredags på restaurang "El Perro Loco" i Alfaz del Pi för att äta lunch/middag, vi tackar särskilt dom som tog initiativet till denna träff och som organiserade det hela. Det är en mysig tysk restaurang som några tidigare har besökt och därför kunde rekommendera. Särskilt deras schnitzlar ska tydligen vara jättegoda. Nu var det bestämt att vi skulle äta grillad gris. Bilden är lånad från Bosse och Gerds blogg.


Vi var 21 stycken som strålade samman, några kom från andra campingar/ställen. Förväntningarna var höga när vi väntade på maten.Vi behövde inte bli besvikna, in kom rejäla köttbitar, potatis, rödkål och sås. Köttet bara smälte i munnen och tillsammans med potatisen, rödkålen och den goda såsen smakade det kanon.


Nedanstående bild har jag lånat från Wikipedia, där kan man läsa att Schweinsbraten mit Kartoffelknödeln är en typisk bayersk maträtt, man måste ju säga att bilderna är nästan exakt identiska, förutom rödkålen på vår tallrik.


Alla åt med glupande aptit, en och annan öl slank också ner.

Servicen var fin och inte blev det dyrt heller. Anders och jag betalade 25 euro, inklusive dricks, för maten och varsin stor öl. Snart ska nog Anders och jag återkomma för att smaka deras schnitzel.

Tidigare i veckan var vi upp till en av restaurangerna mitt över gatan "Sharky,s fish and chips" vi ville prova på deras huvudrätt som vi hört skulle vara bra.

Gissa om det var rejäla portioner som vi fick med oss hem. Dom fick knappt plats på tallrikarna. Det var nog den godaste fish and chips vi ätit här nere, den kan vi verkligen rekommendera.


Som ni ser på bilderna från igår så var vädret jättefint, soligt och varmt. Det konstiga var att på kvällen så höll värmen i sig och imorse klockan 5 hade vi 18,5 grader ute. Är det våren som kommit? Nu har vi 19 grader sol och moln.


7 kommentarer:

 1. Samma vårkänsla hade vi också härom kvällen. Kul när man hittar ställen med god mat. Ska anteckna så jag kommer ihåg när vi åker däråt nästa gång.

  SvaraRadera
 2. Så trevligt att träffas så många, och äta tillsammans. Tack att ni värmer oss frusna nordbor med härliga bilder.

  SvaraRadera
 3. Heja, det var kul o se såå många Sv runt samma middagsbord, flera kända "nunor" (ansikte på skånska). Toppen med rest ni tipsar om som kan god mat för nordbor! Forts trevlig vistelse däruppe!

  SvaraRadera
 4. Oj vad många ni blev, det är ju rena svensk byn där nere hos er. Mina bästa schnitzlar, har jag ätit i Kitsbühel och Hästholmen vid Ödeshög. Kram & Ät & Må gott!

  SvaraRadera
 5. Det var en riktigt trevlig eftermiddag och god mat, sist men inte minst,,"Vi hade tur med vädret" ....

  SvaraRadera
 6. Vilken fest, skulle gärna varit med! Kram, 3M

  SvaraRadera
 7. Så kul att träffas och äta tillsammans och vilken fish and chips! Äfter ett sånt inlägg blir jag hungrig!! Kram Elisabeth

  SvaraRadera