Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 18 januari 2014

Badsäkerhet

Igår var det kanonväder igen, som jag tidigare skrivit så är det lite varannan dags väder. Nu var vi så sugna på tapas så vi bestämde oss för att cykla ner till gamla stan och vårt favorittapasställe. Vi brukar parkera cyklarna på samma ställe i slutet på playa Levante, där står också denna bil oftast parkerad. Fast det bara är någon enstaka som badar så har dom bevakning av stranden med badvakter och denna räddningsbil, det är inte dåligt.


Efter intag av två jättegoda tapas var och varsin öl blev vi sugna att gå upp på "balkongen" som delar av playa Levante och playa Poniente. Vi har varit där många gånger men blev sugna igen efter att ha läst Bosse och Gerds senaste inlägg. Det är en jättefin utsiktsplats.

Den här lilla mysiga stranden ligger vid Ponientesidan.


Som ni ser var det inte många badande men ändå en badvakt.


Solen sken från en klarblå himmel.


Den här bilden är tagen över Ponientestranden, som ni ser även här en massa höghus.


I mitten på bilden ser ni tvillingtornen som är sammanbyggda högst upp, liknar lite tornen i Kuala Lumpur. Den här byggnaden började man bygga för några år sedan men sen stod bygget still en tid men jag tror att bygget är igång igen.


På hemvägen cyklade vi utefter hela playa Levante och då blev det naturligtvis en vätskekontroll på "Roman". Där var det en katt som retades med Alonso så han blev lite smått uppretad.


Katten spatserade lite fram och tillbaks inne på restaurangen sen satte den sig och tittade på Alonso bara en bit ifrån och där satt den rätt länge till Alonsos förtret. Den var nog van vid att reta besökande hundar.


Annars är det dom här små hundarna som brukar trigga igång Alonso på vår promenad i kvarteren ovanför campingen. Det är fyra stycken små hundar som tittar fram under garageinfarten under ivrigt skällande.


Idag hade dom lovat regn hela dagen enligt väderprognosen, men hitills har vi inte fått en droppe regn utan solen  har tittat fram lite då och då. Vi får se vad det blir av det hela.

Höll på att glömma att berätta att personalen från campingen tagit bort boet av pinjeträdslarver från trädet som var närmast oss, däremot finns det kvar bon vid hundrastgården så den passar vi oss för.

6 kommentarer:

 1. Man kan aldrig se sig mätt på den fina Benidorm strandsträckan Levante o Poniente, tack för dina fina bilder! Gläder oss att pinjelarvboet är borta o tror att camp-personalen nu fattat att de måste sanera dessa träden ofta. Vi har ju knappt sådana häromkring, ej tänkt på det förrän du berättade för två säsonger sen. Ha det forts gott hela familjen!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder från Benidorm. Jaha tvillingtornen såg vi när de började bygga men de sista åren har vi inte varit i de trakterna, kanske på hemvägen. Fast varför man ska ha så höga byggnader förstår jag nog inte riktigt, kanske det börjar bli ont om mark :) Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Lovar dom regn och det ser ut så där, så kan man vara nöjd ;)
  Så vackert ni har det!

  SvaraRadera
 4. Ni har så somrigt och fint så det är nästan otroligt. Vi har vinter just nu. Kram

  SvaraRadera
 5. Den katten har vi sett ofta på Roman och den gillar verkligen att retas med besökande hundar, men håller sig för säkerhets skull på nån meters avstånd.
  Nu kommer tapas suget "smygande" igen - det får nog bli en utflykt dit ner inom kort !!!

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra att dom tagit bort boet, hoppas dom fortsätter sanera.
  Kram

  SvaraRadera