Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 14 januari 2014

Usch och fy..........

Igår såg jag det första boet av pinjeträdslarver här på campingen och då i det närmsta trädet från vår plats, förra året såg jag inga inne bland campingtomterna däremot på hundrastplatsen vilket inte var så bra.


När vi sen gick upp på trottoaren så såg vi flera bon som vi inte sett tidigare, verkar som dom bildats över en natt konstigt nog eller också har jag bara inte sett dom. Så här ser det ut på närmare håll. I den här länken kan ni läsa mera om larverna och dess faror.


Det har varit lite varannan dags väder nu ett tag. I lördags var det moln och ganska svalt, på söndagen däremot strålade solen från en klarblå himmel. Det passade ju bra för vi hade bestämt att cykla till marknaden i Albir. Vägen till Albir är lättcyklad, i bakgrunden ser man dom mäktiga bergen dock idag i soldis.Liksom i marknaden i Alfaz del Pi är "gatorna" mellan stånden mycket bredare än i Benidorm. Det finns också många små ställen där man kan sitta och ta en kopp kaffe eller en öl och titta på det rika folklivet.I den här mobila affären fanns det mycket mat att välja på. Vi valde dock en grillad kyckling från den fina grillvagnen som även har grillade revbensspjäll och annat grillat kött. Det var nog den godaste kyckling vi ätit här nere, priset var 8 euro.


Medans Anders gick på toa innan vi skulle cykla hem passade jag på att fota några poliser.


Jag tycker det är fascinerande att man ser så många poliser överallt.


Poliserna blev däremot konfunderade över varför jag fotade dom. Dom gick därför fram till mig och sa att dom sett att jag fotograferade dom och undrade varför. Jag försökte då förklara att hemma i Sverige ser man nästan aldrig några poliser och att jag upplevde att det var så stor skillnad här. Gissa om Anders blev förvånade när han kom tillbaks till mig och jag och poliserna då stod och gestikulerade till varandra, vad har non nu gjort tänkte han? Men det var lugnt dom släppte mig och vi kunde cykla hem igen.

Idag har det varit ganska molnigt på förmiddagen men solen tittar fram lite då och då. Anders passade på att ta vespan till gasoldepån och fylla på gasolförrådet, senare blev det även en vespatur till Mercadona i Albir för att fylla på matförrådet. Till middag idag blir det därför en grillad Dorada, det är smaskigt.

Imorgon ska det tydligen bli bättre igen, då blir det nog till att köra några maskiner tvätt.

6 kommentarer:

 1. Nu håller jag tummarna att era söta husdjur inte kommer åt någon sådan otäck larv!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Haha! Jag kan inte heller låta bli att fota poliser. Mest beroende på att jag en gång blev haffad av polisen och tvingad att radera min bild:

  http://amacasa.wordpress.com/2010/11/26/ama-de-casa-blev-haffad-av-polisen/

  Men det var ju Guardia Civil - militärpolisen. Den lokala polisen är mycket snällare :-)

  SvaraRadera
 3. Läskiga dom där pinjekrypen, du borde kanske uppmärksamma er. Reception på det!? Polis MC had jag också fotat för att visa sonen o barnbarnen eftersom dom har "striping"likhet med deras Husqvarna från den gamla goda tiden ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En granne hade redan pratat med receptionen och igår tog dom bort boet, skönt.

   Radera
 4. sv: Haha! Jag tror karlarna hänger tvätt på ett sånt vis så dom tror att dom ska slippa framöver... ;-)

  SvaraRadera
 5. Å fy sådana äckliga larver. Har aldrig hört talat om de tidigare… Hoppas ni klarar er undan.

  SvaraRadera