Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 14 februari 2014

Mycket kretsar kring mat härnere...

Mat är kul och gott, ständiga frågan vad och var ska vi äta idag. För det mesta lagar vi vår egen mat hemma vid husbilen men vi går också ofta ut och äter.

Den ständiga favoriten är tapasbaren i gamla stan, där blir det ofta lunch. Det är bara att peka på den tapasen som ser smarrigast ut, och vi lovar det finns många att välja på.


Dessa båda blev det häromdagen, en med serranoskinka och en massa annat smarrigt på, den äts varm. Sen brukar det oftast bli en med någon form av röra, för det mesta bestående av skaldjur, i det här fallet toppad med en räka.



Lammagen hoppade vi över, det finns en hel del tapasrätter som inte serveras på en brödbit utan i någon slags form eller bytta.


Häromdagen köpte Anders en nät med musslor på Mercadona i Albir, vi har tidigare aldrig lagat musslor själva men däremot ätit det ute en hel del i bland annat Frankrike. Vi kokade musslorna med hackad lök och vitlök, tillsatte vin och när musslorna öppnade sig tillsatte vi grädde och hackade tomater i såsen. Tillsammans med pommes, som man ofta får som tillbehör i Frankrike, smakade det smaskens.


Onsdagar brukar vara en dag när svenskarna på El Raco samlas för att äta en bit, eller bara ta en öl. I onsdags samlades vi på restaurang "The peppermill" som ligger på samma gata som campingen men en liten bit härifrån, förra året låg restaurangen mitt över gatan men nu har dom flyttat till en större lokal. Vi var 19 st och Alonso hade sällskap av 3 st små hundtjejer men han var mest intresserad av vår mat.


Tyvärr missade jag att fota när vi fått in maten, då var jag fullt upptagen med att äta och gott var det.


Förra året var vi flera gånger till Wooken i Albir, ligger i närheten av Lidl. Vi har pratat om att vi måste cykla dit igen, idag blev det av för vädret var kanon, soligt och varmt.

Antingen väljer man fisk, olika typer av kött samt grönsaker som man går till kocken för att få wookad. Här är fisk och skaldjursutbudet....


här följer kött och grönsaker.....


och buffén med lagade rätter är inte dum den heller.


Det här var min, Birgittas, förrätt. Som avslutning finns även en efterrättsbuffé. Man äter så mycket man vill och för maten betalade vi 9,95 euro per st, snacka om att vi blev mätta och belåtna.



När vi cyklade tillbaks till El Raco igen så rullade en otäck dimma in, det blev genast kallare och råare i luften, men efter någon/några timmar igen så var dimman som bortblåst och det blev klarblå himmel.

Ibland blir både hund och katt lite uttråkade, då måste dom hitta på något kul.


Igår hade jag glömt att stänga en lucka närmast taket och Simone var snabb att ta tillvara tillfället för att reta Alonso lite.


Gissa om Alonso blir frustrerad när han inte kommer åt retstickan och man ser riktigt hur hon njuter av att retas.


Den här gången tog det lång tid innan hon hoppade ner igen så Alonso fick gå och lägga sig på sin favoritplats vid fönstret för att vänta ut henne.


Alonso i sin tur brukar ta igen det och i sin tur reta hundar som ligger på lur bakom grindarna/portarna in till sina fastigheterna. Han vet exakt vid vilka hus som han kan trigga i gång hundarna bäst.



10 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med detta enorma tapasutbud! Vi gick en runda idag, men när jag ser dina bilder, börjar nästan snålvattnet rinna igen. :-) Ingemar noterade direkt, att det var fel vecka, ja, du vet vad jag menar. :-) Lätt gjort! Ha det fortsatt gott, säger vi! Kram!

    SvaraRadera
  2. Vilket utbud! Förstår att det ofta bli ett besök där! Och musslor som nog är det godaste jag vet….
    Kram

    SvaraRadera
  3. Mat är ju en viktig del i livet! :) Vi gillar oxå musslor, och har lagat de på liknande vis, i grädde och med tomat, men också rikligt med persilja. En annan favorit är att gratinera dem i ugnen med ett täcke av brödsmulor blandat med smält smör, vitlök och persilja. Mums! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, det ska vi prova någon gång.

      Radera
  4. Gillar er blogg. Roligt med hund&katt-bilderna. Tak för tips om ställplatser. Vi är i Lagos med ska rulla upp längs spanska kusten framöver....Solveig Rhann

    SvaraRadera
  5. Med dina bilder från Tapas restaurangen triggar du igång oss som Alonso triggar igång hundarna... nu är det dags för en Tapas runda igen...!

    SvaraRadera
  6. Jag älskar att äta buffé, men tyvärr bedrar snålheten visheten och jag äter alltid för mycket. Man upptäcker det en kvart för sent. Kram/ snö

    SvaraRadera
  7. Vad mycket god mat du "serverar". vi gillar också tapas, så nu blev jag hungrig. tur det är dags för kaffe och muffins. Kram Elisabeth

    SvaraRadera
  8. Tapas bilderna gjorde mig verkligen hungrig, trots att jag åt mängder igår på Thairest Pong! Musslor har jag aldrig lagat, bara ätit som du beskriver.
    Fina bilder på era djur. Våran Nogger har varit till vet. för en kontroll, han kinkade med mat o dryck och fick lite intravenös näring!
    Trevlig resa till formel ett banan ni gjorde.
    Kram

    SvaraRadera
  9. ser ni har varit på den populere tapas resturant som vi bruker at besøka ..ja ni har en del å velga på her i Marocco er det inte så mye å velja .men vi nyter varmen

    SvaraRadera