Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 18 oktober 2014

Den fortsatta resan ner till slutmålet.

Efter Ladenburg gick färden vidare in i Frankrike och till ställplatsen i Baume les Dames, där har vi varit förut och kom ihåg att det borde finnas plats för oss med släpet och mycket riktigt några platser är ordentligt långa och en av dessa var lediga. Vädret var inget vidare och man märkte att det hade kommit mycket regn för det var ordentligt blött på marken.


Vi var inte ensamma om att ha släp. Det märks att det är många övervintrare på väg söderut.


Nästa övernattning blev på parkeringen vid "Fågelparken". Där träffade vi på ett svenskt par som skulle stanna ett tag på granncampingen La Torreta i Benidorm.


På nästa övernattningsplats i Gruisson stod Bosse och Gerd och vinkade oss välkomna.


På nästa etapp åkte vi så in i Spanien. På ställplatsen i Platja Aro var det knökfullt,


så vi parkerade längs med gatan istället. Där var det gott om plats.


Framåt kvällen fylldes det på med husbilar efter oss.


Det här tyska ekipaget med Smart stod bakom oss.


På den här resan har vi koncentrerat oss på platser där vi vet att man kommer in med långa fordon så nästa stopp fick bli på "Spätzle Fritz" i närheten av Vinaros. Flera långresenärer  med bilar på släp. 


Bredvid oss parkerade sedan en svensk med husvagn, dom var på väg ner till camping Le Monte som ligger nedanför Torrevieja. Vi passade på att fylla upp våra tankar lite grand.


Sen var vi naturligtvis även tvungna att fylla på våra magar med lite god mat från restaurangen på platsen, äter man där så betalar man inget för parkeringen. Här ser Anders ut att undra lite hur han skulle få i sig all mat men det gick alldeles utmärkt.


Så var vi då äntligen framme på camping El Raco i Benidorm. Vi fick en kanonplats med en gång, på tomten finns det både vatten och avlopp och inga stora träd skymmer solen.


När vi kom så hade dom redan börjat att klippa dom små träden, här kan man se en man som klättrar som en apa i ett av träden.


Vilken skillnad det blev när löven kom bort, man har bara lämnat ett par grenar på varje träd.


Den här utsikten har vi om man tittar upp mot gatan....


och så här ser det ut om man tittar längre ner på campingen.


Utsikten från toafönstret är inte heller så dum med de höga bergen i bakgrunden.

                                      

Nu har vi varit här nere ett tag, vi kom hit i söndags och börjar nu känna oss hemma. Vi har stött på flera nya svenskar redan och fler är på väg hit bland annat Bosse och Gerd, Maggan och Leif med hunden Nisse var redan på plats när vi kom hit.

Vill ni veta mer exakt var de olika ställplatserna och campingarna som vi besökt ligger så kan ni klicka in er på fliken "Besökta ställplatser och campingar" och kika närmare.

4 kommentarer:

 1. Ser underbart mysigt ut där nere i värmen!
  Vi kommer efter om några år vi med!

  Ha det så gott....

  SvaraRadera
 2. Det verkar som att man måste vara ute i god tid för att få en bra plats.

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att ni är på plats! Vi står hos Bengt i Örkelljunga ett och imorgon åker vi ner till Trelleborg för att tidig tisdagmorgon ta färjan över till Rostock. Här har regnet vräkt ner i ett dygn men det har varit 16 varma grader idag.

  SvaraRadera
 4. P.s det där ordet "ett" ska bort D.s

  SvaraRadera