Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 6 oktober 2014

Nu har vi kommit en bit på väg söderut.

I fredags åkte vi hemifrån på vår väg söderut. Första stoppet blev hos Bengt i Örkelljunga, inga problem att få plats trots att vi nu är ett ganska långt ekipage.

När vi sen styrde vår kosa till Heiligenhafen fick vi se stora banderoller att det var en regatta just denna helg, oj tänkte vi hur ska vi nu få plats på ställplatsen. Mycket riktigt när vi kom till ställplatsen var det knökfullt men tro det eller ej längst ner på parkeringen fanns en plats som vi kunde ta, vilken tur.

Söndagmorgon åkte vi mot Göttingen, samma tur där, det finns 3 långa platser och 2 av dessa var lediga. Framåt eftermiddagen/kvällen var det så gott som fullt på ställplatsen.Lilla kissen har hittat sin favoplats på lådan mellan bil och cyklar, där ligger hon skyddat och bra.


Nästa stopp hade vi planerat i Ladenburg, man kan knappt tro det är sant, ställplatsen var så gott som full men 1 av 2 långa platser var lediga. Bredvid oss står nu en tysk med en Smart på släp, på släpet har han även monterat en låda och mellan släpet och husbilen har han 2 elcyklar, nästan på pricken lika som oss så när som på märket på husbilen.


Skulle man inte få en av dessa långa platser så finns en annan husbilsparkering några hundra meter längre bort och där får även långa ekipage plats.


Den här ställplatsen är verkligen fin, den kan vi rekommendera.


Imorgon åker vi in i Frankrike och vi hoppas att turen är med oss även där. Vi hörs av igen nästa gång vi har uppkoppling.

6 kommentarer:

 1. Följer er resa med nöje ,är lite nyfiken på vad för kultryck ni har med låda o cyklar fram på vagnen. Har själv köpt en vagn till min smart, en Neptun multi 13 med tipp istället för ramper. Och där är plats för låda o cyklar precis som ni har. Men rekommenderat kultryck är 80 kg.
  M v h Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vårt ekipage så är max kultryck 80 kg. I och med att Smarten är baktung och hamnar längre bak på flaket på grund av lådan så kommer vi inte upp till maxtryck, tror det ligger på cirka 50 kg.

   Radera
 2. Vad glad man blir när man hittar en bra plats att stanna på, det är så underbart skönt och avkopplande. Kram & Trevlig resa.

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att ni blir ett lååångt ekipage men plast brukar ju alltid lösa sig, bara man inte kommer fram när det är mörkt, det tycker jag är jobbigt.
  Fortsatt trevlig resa önskar vi som just nu är i Luxembourg.
  Kram

  SvaraRadera
 4. DET är roligt o tursamt att få en plats nu då "fyttfåglarna" är många på väg söderut :-) Forts trevlig resa!

  SvaraRadera
 5. Turen ska ju vara på ens sida! Ha en fortsatt bra resa!!Elisabeth

  SvaraRadera