Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 6 februari 2015

Utflykt till Relleu

Igår passade vi på att göra en liten utflykt till den lilla byn Relleu som ligger uppe i bergen ovanför Finestrat och Villajoyosa. Första gången vi var där var 2009. Vi hade då blivit tipsade av ett engelskt par om att det var en liten genuin spansk by som inte alls var så turistig som andra byar kan vara och det stämde verkligen. Den gången åkte vi vespan dit från Benidorm men den här gången tog vi lillbilen och det var betydligt bekvämare.

Gatorna är väldigt smala så det var tur att vi har liten bil.


Här hade vi redan parkerat bilen annars vet jag inte hur det hade gått.


Gatorna är inte bara smala dom är branta också.


Fastän gatorna var väldigt smala så var det inte många som var enkelriktade som vi kunde se.


När det var för smalt och brant för gator så fick de bli trappor istället.


Förra gången vi var här, 2009, kom vi också när det var marknadsdag. En liten mysig marknad med ett fåtal stånd, dock flera stånd som sålde fin frukt och fina grönsaker.


Det var tur vi hade våra västar med oss för det var kallt i blåsten uppe i bergen.


Den vita skåpbilen sålde diverse charkuterier och annat smått och gott.


Lite skillnad mot marknaden i Benidorm. Turisterna lyste med sin frånvaro.


Det var tur att vi inte körde den här gatan, då hade man fått köra rakt igenom köttbilen.


Den här bilden är tagen från utkanten av byn ner mot havet.


Innan man kör in i själva byn så passerar man en del nyare bebyggelser som delvis skymmer den gamla delen av Relleu.


När vi åkte till Relleu så åkte vi via Finestrat men på hemvägen åkte vi istället via Villajoyosa, den vägen var betydligt lättare att åka, då passerade man bland annat den här konstgjorda fördämningen.


Då blev Alonso lite orolig, men gud ska vi stanna här också, jag vill hem till min mysiga husbil gick tankarna i hans huvud.


Men icke sa Nicke, hem skulle vi inte ännu, vi skulle göra ett stopp till på vägen, nämligen till den nyöppnade campingen mellan Benidorm och Villajoyosa. Spännande att se om det hade fyllts på med ekipage nu när den varit öppen en tid, och mycket riktigt nu var det betydligt fler fordon där.Vi kunde konstatera att det var gott om riktigt stora fordon, bland annat den här tyskregistrerade Concorden med "slide out", vi såg även "fifth wheeler".


Bakom stod ytterligare en slide out.


Här var ytterligare en pärla.


Sen var det äntligen dagsför hemfärd för Alonso, gissa om han blev glad att komma hem.

6 kommentarer:

 1. Vi passerade den nya campingen igår och vi håller med - nu var det riktigt många husbilar där !
  Campingen som sådan är ju mycket fin och den ligger ju bara dryga 100 meter från badstranden - synd bara att den ligger mitt ute i ingenstans - om inte hade gott kunna tänka oss att stå där.

  SvaraRadera
 2. Vackra bergsvyer! Nya campingar "poppar upp" lite här o där i Sp, den ni visar på verkar ju fin, snart blir det troligtvis lite service också i närheten antar vi!? Bra att det blir fler för det är nu smockfullt på Roquetas också :-)

  SvaraRadera
 3. Fina färgglada hus! Men tur att ni inte åkte omkring i de där gränderna med husbilen! ;)

  SvaraRadera
 4. Så praktiskt och bra det är att kunna göra utflykter med en liten personbil. Det ser väldigt trångt ut på gatorna i Relleu.

  SvaraRadera
 5. Vilken gullig liten stad! Man ska nog ha en liten bil dit! Många stora bilar på den ställplatsen. Elisabeth

  SvaraRadera