Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 28 mars 2015

På väg norrut...

Onsdagen den 18:e mars lämnade vi camping El Raco. Det tog lite längre tid än vanligt att packa ihop alla grejerna, vi får nog räkna oss till de andra camparna nu som tar flera dagar på sig. 


Vi hade tänkt att åka till Calpe för nästa övernattning men där var det knöligt att komma in med släpet så vi tog kurs mot Cullera istället. Ibland ska man nog inte lyssna till navigatorn för hon tog oss en väldigt konstig väg, ursmal och brant utav bara sjutton, men efter många usch och fy så kom vi fram till ställplatsen. Där var det gott om plats, dock ingen service. Vädret var inte det bästa. Vi stannade bara där en natt.


Ställplatsen ligger centralt till och precis vid stranden.


Därefter fick det bli Spätzle Frits i Vinaros, där visste vi att det brukar vara gott om plats för stora fordon, där blev det även en god middag på restaurangen.


Nästa stopp blev på en vingård straxt söder om Barcelona vid väg 340.


Där blev vi så här mottagna, lite läskigt tycke jag men dom var jättesnälla, dock vågade vi inte släppa ut Alonso och Simone men det gjorde inget för det regnade nästan hela tiden. Vatten och tömning fanns på vingården.


Sen råkade vi ut för nästa äventyr, vi hade tänkt oss till Bon Repos i Santa Susanna men den campingen hittade vi inte eftersom vi var lite klantiga och inte sparat koordinaterna dit. Då tänkte vi att då åker vi vidare till Platja Aro istället och navigatorn la ut vägen igenom Lorette de Mar och Tossa de Mar, bra tänkte vi den vägen tar vi men det fick vi ångra. Det var nästan den värsta väg vi åkt, smal och kurvig utav bara den och gick precis vid branterna ner till havet. Då blev det ännu mer usch och fy!!!!! Tur att Anders är en bra chaufför. 


Som tur var fanns det några ställen där man kunde pusta ut. Som tur var så var det även väldigt lite trafik och vi mötte inte många bilar. Lite läskigt var det att vi senare fick se att det åkte bussar där, hur i sjutton gjorde dom när dom fick möte????


Så var vi då äntligen framme vid ställplatsen i Platja Aro men där var fullt som vanligt.


Då ställde vi oss ute på gatan där vi stod när vi åkte ner, då var det helt legalt att stå där. Bloggvännerna Inger och Ingemar stod redan där. Efter ett tag kom dom dock och sa att nu kom polisen och körde bort alla som stod utefter den gatan så det var bara att åka vidare.


Vi åkte då till en ställplats som ligger i Sant Feliu De Guixols, vi hade hört tidigare att det skulle vara svårt att komma in med längre bilar eftersom det sluttade brant upp från gatan så vi var lite skeptiska om vi skulle komma in.


Men det var lugnt, det var en jättestor grusplan...


som låg i direkt anslutning till den ställplats vi hade hört om, där fanns vatten och tömning.


Den ställplatsen blev bingo, den var mycket bättre än Platja Aro, förutom att underlaget var grus. Den låg centralt nära affärer, restauranger och playan och var en genuint gammal spansk by. Vi hade tur, det var marknadsdag när vi var där. I bakgrunden ser man den lokala inomhusmarknaden där dom sålde fisk, kött och mycket annat.


Även på strandpromenaden var det marknadsstånd.Det fanns en rejäl playa, synd bara att det var dåligt väder.


Vi åkte sen förbi ställplatsen i Platja Aro igen men då hade dom helt plötsligt satt upp skyltar om att den skulle stängas, jag tror det stod att den skulle stängas 27 mars, undrar varför.

Därefter stod vi en natt i Gruissan, inga bilder blev tagna där eftersom det var världens oväder, vi gick knappt utanför dörren.

Tidigare hade vi sett att det fanns en ställplats i Marseillan plage, där vi legat på en camping på sommaren för länge sen, det fick bli nästa stopp. Man kan ju tycka att vi åkt väldigt korta sträckor men vi vill inte komma upp i kallare klimat för tidigt.


Jag tror att den är ganska ny, platserna var dessvärre ganska små....


men vi hade tur som hittade en plats där vi även kunde utnyttja en bit av asfalten utan att blockera "vägen".


Den här tiden på året är det lugnt, några affärer och restauranger var i alla fall öppna. På sommaren är det riktigt mysigt här. Det är bara en liten bit att gå till playan från ställplatsen.


Så kom vi då äntligen till vår favoritplats Palavas les Flotes. Här bestämde vi oss för att stanna ett tag, bland annat för att Anders ska titta på Formula 1. Här ingår ström tillräckligt för att till och med värma upp husbilen.


Vi fick en kanonplats där vi har plats för hela vårt ekipage, vi har tagit ner lillbilen för att göra lite utflykter. Även här träffade vi på bloggarna Inger och Ingemar. Nu har äntligen vädret vänt och vi har sol och blå himmel, dessvärre blåser det ganska kraftigt.


1 kommentar:

  1. Inte kul när man hamnar på alltför trånga vägar. Förstår att det inte är helt lätt att hitta övernattningsplatser som är tillräckligt stora när ni har släpet med. Men det gick ju bra!

    SvaraRadera