Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 7 mars 2015

Ska dom eller har dom redan ramlat ner?

Den här hängande tingesten är ett stor orosmoment när man är i Spanien på våren, nämligen pinjeträdslarverna. Dom är väldigt farliga för hundar, om dom nosar på larverna när dom kryper på marken kan dom bli väldigt sjuka och till och med dö. När larverna är mogna så ramlar dom ner från träden och bildar långa kedjor innan dom kryper ner i marken.

I år har vi ännu inte sett några krypande larver och vi vet inte riktigt om dom här bona innehåller larver eller om dom redan har ramlat ner utan att vi har sett det? Vad tror ni?I torsdags gjorde vi en heldagsutflykt till Torrevieja. Då passade vi på att åka in och titta på ställplatsen i San Fulgencio där vi stått några gånger. Vi har hört rykten om att den bytt ägare och var nyfikna på om det skett några förändringar. Det vi kunde konstatera var att det fanns gott om lediga platser och det tyckte vi var lite konstigt eftersom det verkar vara så fullt på andra ställen.
Det här partytältet var nytt och det såg trevligt ut.


Vi passade på att åka förbi min gamla arbetskamrats hus, tyvärr var dom inte där utan hemma i Sverige.


En trevlig pool hör till deras område men det var nog för kallt i vattnet för ingen badade.


När vi ändå var i Torrevieja var vi tvungna att inta lunchen hos Lilla Svensken som vi läst om på Kjell och Solveigs blogg som bor på samma camping som oss.

Dagens lunch bestod av en currykycklinggryta till förrätt och fläsknoisett med sallad och pommes frites till huvudrätt, allt smakade otroligt gott.


Det var dock lite svårt att hitta dit trots att vi hade lagt in adressen i GPS,en. Restaurangen ligger nämligen lite inbäddad i kvarteret och syns därför inte från gatan men det var ett hemtrevligt och mysigt ställe. När vi kom var vi ensamma men det tog inte lång tid förrän det fylldes på med hungriga skandinaver.


Nu börjar blommorna verkligen prunka i alla sin prakt, den här fina "busken" står utanför ett av servicehusen. Nu börjar även dom nedklippta träden vid våra tomter att få små blad och det går fort ser man.


Nu börjar snart nedräkningen inför vår avfärd från Benidorm, men det är något som vi ser fram emot lite grann, ska bli kul att åter får röra på sig.

4 kommentarer:

 1. Hel på er alla fyra där var vi o åt 2 gånger när vi var nere förra året bra mat Hälsningar från 3 frillesåsare

  SvaraRadera
 2. Förstår att alla hundägare är oroliga över de där larverna, tycker det verkar läskigt att dom är så farliga. Hoppas dom redan har gjort sin vandring.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 3. I Portugal såg vi dem redan den 19 januari, då vi var i en pinjeskog. Har inte sett några i Spanien, men borde väl inte skilja så mycket tidsmässigt mellan länderna. Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Smart lovers, visst är det skönt att kunna köra vart man vill! Visst längtar vi också hem nu, ungdomarna hemma gjorde en vända till Californien i Febr o vi vill utbyta erfarenheter med dom såklart! MX tävlingarna premierar 5 April, vi ska dit ;-)

  SvaraRadera