Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 29 mars 2015

Aigues Mortes

Igår gjorde vi en utflykt till Aigues Mortes med lillbilen. Det är ett riktigt häftigt ställe, ligger cirka en halvtimmes körning från Palavas les Flotes. Här kan du se bilder från nätet. Det finns även en ställplats där men jag tror att vägen dit är begränsad till fordon under 3,5 ton.

Den gamla staden omgärdas av en hög kvadratisk ringmur med ett flertal vakttorn. 


Innanför muren finns en massa mysiga gator med riktigt gammal bebyggelse.


Det finns gott om mysiga barer och restauranger, dock inte så mycket folk den här årstiden men på sommaren är det nog fullt.


Ett av dom mysiga torgen med en massa restauranger, här var det gott om folk som satt och åt.


Jag missade att ta reda på vem den här gubben var.Skönt med en vilopaus tyckte Alonso.


Det finns gott om små butiker, den här sålde kakor vilket inte är vår favorit så det blev inget inköp, men det såg i alla fall trevligt ut därinne.


På hemväg åkte vi via Le Grau-du-Roi, där fanns en ställplats som såg fin ut.


Ställplatsen i Palavas utgör också gästhamn för båtar som åker Canal du Midi. När vi varit här på sommaren så har vi stött på en del svenskar som hyrt båt och mellanlandat här. Den här årstiden ser vi dock inga hyrbåtar utan mest äldre båtar som verkar ligga för ankar i kanalen.

Nu verkar vattenståndet vara väldigt lågt för båtarna ligger så gott som på botten, kan det har med det blåsiga vädret att göra? Man ser en hel del musslor på botten.


Vad sägs om den här bottenväxten, har nog inte behandlat med någon giftfärg i alla fall och det är ju bra. Verkar inte vara så noga med skrapning av rost heller.


Imorgon åker vi vidare norrut, få se var i hamnar. Till vi hörs igen får ni ha det så bra.

5 kommentarer:

 1. Hej alla 4,
  Tack för tipset om Palavas les Flotes - där dyker vi nog in när vi är på väg norrut och efter att ha bott några nätter i Gruissan !
  Vi lämnar El Raco på tisdag den 7/4 och räknar med att vara hemma igen i början av maj.
  Kramar från Benidorm

  SvaraRadera
 2. Palavas verkar ju vara en trevlig ställplats, har du möjligen GPS koord. till den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ligger inne på min camping och ställplatslista i flikarna på min blogg. Kolla här https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zFBZ7n0zLs8g.kLrsFkfEkTn0&hl=sv&ie=UTF8&msa=0&ll=58.813742,17.578125&spn=32.509715,74.707031&z=3&source=embed

   Radera
 3. Verkar vara ett väldigt mysigt ställe! Ha dé fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Det där med att ha en liten bil med sig på resan är helt uppenbart inte så dumt. Med något större husbil så är det tydligen svårt att besöka Aigues Mortes. Tack för trevliga bilder. Glad Påsk!

  SvaraRadera