Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 13 april 2015

Nu har vi landat hemma

Nu har vi börjat vänja oss vid att vara hemma på Ljusterö igen. Husbilen är parkerad på den tillfälliga platsen till dess den är tvättad och städad invändigt, det får ta sin lilla tid, sen får den stå under "carporten".


Innan vi åkte hem hade vi tid hos Forsbergs Fritidscenter för lite garantijobb. Vi kom dit dagen innan och fick övernatta inne på deras område, det är ju smidigt när man har verkstadstid på morgonen.


Anders blev lite sugen på bilen som stod bakom oss.På kvällen parkerade dom den intill huset och tände upp invändigt och hade ut "slideouten". Dom hoppades väl att någon förbipasserande skulle bli intresserad.


Anders intresse fick sig dock en ordentlig törn när han fick se prislappen, jag tror vi behåller vår Frankia.


Något som förvånar oss varje gång vi närmare oss Ljusterö är vår katts beteende. Så snart vi har passerat Åkersberga och har några mil kvar hoppar hon fram till vindrutan och börjar sniffa i luftintagen. Hon måste på något vis känna igen lukten när vi närmar oss hemma. Innan hon hoppade fram låg hon och sov i soffan därbak och såg inte ut genom fönstren.


Undrar vad som försigår i hennes huvud?


När vi stod på färjan blev det ännu mer intressant.


Så här såg det ut förra året när vi passerat Åkersberga, samma beteende.


När vi kom hem sprang hon in i skogen men det tog inte lång tid förrän hon kom hem igen. Nu myser hon när hon på dagar och nätter själv kan gå ut och in som hon vill i kattluckan. Även Alonso njuter när han kan springa lös som han vill. Det är bara husse och matte som kanske inte njuter lika fullt ut i det lite kylslagna vädret men det blir väl bättre så småningom får vi hoppas. Det är i alla fall himla kul att komma hem till barn och barnbarn.

Så snart jag hinner kommer jag att uppdatera bloggen med de nya platser som vi varit på denna gång, dessa ligger under fliken "Ställplatser/campingar".3 kommentarer:

 1. Den var ju inte helt gratis den där husbilen, men det finns nog gott om plats i den! :) Fascinerande att katten har så bra koll!

  SvaraRadera
 2. Oj så stor husbil vill inte vi ha :) Besvärligt med parkeringsplatser . Välkomna hem till Sverige vi har nu börjat vänja oss vid klimatet. :)
  Jag tror djur känner på sig när de nalkas "hemmet".

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem "i kylan" vi smäller av på växlingarna som varit varannan dag sen vi landade. I lördags vid Saxtorpsbanan hade vi 21° varmt o sköönt, sen direkt ner på bara 6° o halv storm, usch inte kul.mKissemisse går bergis på doften, har hört att Pjuske också reager liknande! Centurion ekipaget matchar Ander jättebra, vi gillar ALLT på den, fronten är väldigt powerful!

  SvaraRadera