Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 28 april 2015

Hemmavid är också väldigt fint.

Det är lätt att bli hemmablind om man som vi bott på samma ställe i över 40 år. Men ser man sig omkring så upptäcker man att det är ju så himla fint här på Ljusterö i Stockholms skärgård. Det är väl också därför som vår ö är en av dom mest populära för Stockholmarna att ha sommarställen på. Men för den sakens skull inte sagt att vi inte älskar livet söderut i Europa också, man måste bara ha lite omväxling så länge man orkar och kan.  

Inom vårat "tomtområde" har vi ett imponerande utsiktsberg. För länge länge sen har militären haft någon form av verksamhet här uppe för det finns två stycken stenbyggen, en som är som en grotta att gå in i och en som en fyrkant, för som jag tror, kanoner.

Utsikten över skärgården är härlig.


Här uppe har vår tomtförening byggt en bänk, vid platsen för militärens kanoner, där man kan sitta och njuta av utsikten.


Det måste ha varit en bra plats att skjuta ifrån om fienden kom.


Alonso känner att han måste undersöka närmare om det har varit några "skjutgubbar" här på sistone.


Här blickar man ner över en liten del av Linanäs med gästhamnen. Gästhamnen är livligt trafikerad på sommaren och restaurangerna har ofta liveuppträdande som är populära. Till och med kungen har varit på besök i Linänäs, se här


Härifrån utsiktsberget kan man se ända in till Globen, vid den röda pilen.


Här ser man en del av dom fina sommarhusen med egen brygga och strand.


Det är bara ett stort "aber" med Österåkers kommun, som Ljusterö tillhör, dom har inte en enda campingplats eller en enda ställplats. Det enda som finns är den lilla privata primitiva "campingen" med 15 platser för säsongscampare som finns på Ljusterö. Är inte det en skandal för en sån stor kommun, golfbanor däremot det har dom flera av till och med på Ljusterö.

Skärp er Österåkers kommun, vi blir bara fler och fler husbilsåkare.

5 kommentarer:

 1. Fint har ni det på Ljusterö! Otroligt att det inte finns campingar eller ställplatser i Österåker! (Där har jag förresten också bott, i Åkersberga)

  SvaraRadera
 2. Fina bilder som vanligt, Birgitta !
  Vi håller med - ofattbart att ingen yngre förmåga nappat på möjligheten att starta upp ett företag i "vår" bransch - antingen en camping eller en ställplats !

  SvaraRadera
 3. Vi tycker samma! Man får leta som en galning för att hitta camping på Ljusterö för sådana mogna, skötsamma personer som vi ;-/ Fattar ej hur dom tänker!
  I fjol sommar hamnade vi på Ingarös campingen som lovade att vi lätt kunde köra in där, men se det gick INTE. Hamnade på Bredäng o det blev ju bra ändå, men på fel sida om Sthlm dit vi ville :-/ Tur man hade Smarten med sig ;-) Trevlig Valborg på er hela familjen :-) :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med ang camping. Ha en mysig Valborg önskar vi er också. Kram

   Radera
 4. Oj vad fint ni bor där! Jag har bara varit på Ljusterö en gång, men jag minns att det var fantastiskt vackert :-)

  SvaraRadera