Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 2 april 2015

Vidare norrut....

Efter att ha lämnat Palavas blev vårt nästa stopp för övernattning Tournon, där har vi endast stått på en camping tidigare. Den här årstiden är det inte så mycket att hitta på men på sommaren är det full fart. Ställplatsen ser väl inte så rolig ut men den duger gott för övernattning, vatten och tömning finns och det kostade 5 euro för en natt, det finns endast ett fåtal platser och vi hade tur som kunde hitta en lång plats för vårt ekipage. I anslutning till ställplatsen ligger en stor allmän parkering för personbilar och en busstation.Nästa stopp blev i Baume les Dames som är en favorit. En jättefin ställplats med all service inklusive ström som räcker till att värma upp husbilen, allt för 9 euro per natt. Det var ett riktigt blötväder så det var mer eller mindre sjö på platsen, allt blev sandigt inne i husbilen på grund av våra små troll.


Det är olika storlekar på platserna men vi hade tur som fick en lång plats.


Det blev inte många promenader i det här vädret.


Nästa stopp är också en favorit, ställplatsen i Ladenburg i närheten av Heidelberg. 


Den här gången hade vi lite otur, bägge dom långa platserna var upptagna....


så vi fick ställa av släpet på parkeringen utanför ställplatsen...


och ta en vanlig plats, men det gick lika bra.


Service finns, vatten kostar 1 euro för cirka 100 liter och tömning är gratis. Wifi kostar 1 euro för 24 timmar vilket vi tycker är billigt. För platsen betalar man 10 euro per natt och strömmen kostar 1 euro för 2 kilowatt eller 24 timmar. Nu kunde vi äntligen städa bort allt grus och damm i husbilen så nu är den fräsch igen.


Alonso älskar den här platsen för här kan han springa lös på dom många fina promenadstigarna i anslutning till ställplatsen. På sommaren finns ett fint utebad på promenadavstånd och in till den gamla staden är det också promenadavstånd. Den här ställplatsen kan vi verkligen rekommendera.Här får vi även lite "hemkänsla" även om den här färjan är lite mindre än den vi har hemma.


Den ser väl lite osäkrare ut än Ljusteröfärjan.


Våra planer för morgondagen är en tur till Göttingen, vi får se om vi får någon plats där med tanke på att det är påskhelg men vi gör ett försök.

3 kommentarer:

 1. Lycka till på färden och Glad Påsk.

  SvaraRadera
 2. Tack för fina ställplatstips.
  Fortsatt Glad Påsk
  Kram

  SvaraRadera
 3. Skönt tempo o mysiga ställplatser, ni vänjer er därmed långsamt vid temperatur o väderförändringen som väntar :-) I Skåne har/hade vi klar blå himmel, ingen vind med +8° fräsch luft uppskattar säkert ni också. Vi var i Strömsnäsbruk på MX igår, med samma goda väderförhållande Robban 2:a, Rasmus 2:a, Champ/DM. Ha en forts bra resa!

  SvaraRadera