Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 16 april 2015

Nu märks det att man är hemma i skogen igen...

På Ljusterö har vi gått om vilda djur. Idag på dagen när vi gick en liten promenad och nästan var vid vår tomgräns fick vi se två stora älgar som stod några meter in i skogen, räknat från vägen vi gick på. Dom stod helt stilla och bara "glodde" på oss, Alonso glodde tillbaka, jag var lite rädd att han skulle springa mot dom men det vågade han inte. Efter en liten stund sprang dom in i skogen igen. Det är ganska mäktigt att se dom på så nära håll men samtidigt även lite respektingivande, dom är ju dock rejält stora och man vet ju inte vad dom kan ta sig till om det är en kalv dom har med sig. Jag fick inte fram kameran utan bilderna har jag lånat från Pixabay på nätet. 


På morgonpromenaden stötte vi ihop med tre rådjur men dom var snabbare än älgarna och sprang in i skogen när dom fick se oss, Alonso försökte springa efter men han har inte en chans att hinna med och tröttnar efter bara en liten bit. Samma här fick inte fram kameran utan bilden är lånad.


Nu önskar jag bara för allt i världen att vi slipper se dessa figurer, enligt uppgift finns det tydligen gott om vildsvin på ön men ännu har vi som tur är inte sett några.


Fy sjutton va kallt det har varit nu sen vi kom hem, endast någon enstaka dag med sol och något så när varmt. Det är stor skillnad mot Spanien, även om natten varit sval så har det blivit sommarvarmt så snart solen gått upp. Nu ser vi fram mot sol och värme här hemma också.

8 kommentarer:

 1. Vi håller med - skogen djur ska man passa sig för och de nedersta juvelerna på bild passar allra bäst på en stor grill... - helgrillat vildsvin smakar ALLTID mera !

  Kramar från Palavas Les Flots i södra Frankrike - tack för tipset förresten !!!

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt med vild djur så nära, även om jag kan förstå att ni vill slippa vildsvinen! Jag har också sett älg på nära håll vid några fåtal tillfällen, och det är mäktigt. Hoppas att våren kommer till er snart!

  SvaraRadera
 3. Kul att se vilda djur, men det är bra med säkerhetsavstånd. Vildsvinen förstör mycket i naturen, men är god när de ligger på en tallrik. Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Vi hoppas också att våra grävlingar inte bökat upp för mycket i stugan, har inte hunnit dit ännu för att kolla. Annars är det mysigt med lite vilda djur. Hade en räv en gång som var väldigt nyfiken på oss :) Här är kallt också hoppas verkligen att vår och sommar är på väg snart.

  SvaraRadera
 5. Riktigt mysigt med naturen in på knutarna. Älgar har vi aldrig sett här i Hässelby men väl rådjur, rävar och örnar. I Viksjö, ganska nära, har man stora problem med vildsvinen som bökar upp och ställer till det bl.a. på golfbanan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja havsörnar har vi här också och dom har till och med tagit små hundar så dom är jag lite rädd för, men Alonso väger mellan 8 - 9 kilo så jag tror inte dom orkar ta honom men dom kan ju skada honom om det vill sig illa. Tänk att det finns en hel del djur att vara rädd för även här i Sverige. Rävar ser vi lite till och från och som tur är verkar dom inte ha skabb peppar peppar.

   Radera
 6. Verkar vara många "filurer" i skogen kring er, kanske Alonso avskräcker dom från att komma alltför nära, bra om han har respekt för dom trots allt ;-) Visst är kylan bitande, vi har haft hagel o regn +8° med snålblåst växlande idag. Trevlig helg på er!

  SvaraRadera
 7. Härligt att vintra i spanien !! Hoppas man kan göra det nån gång längre fram i tiden. Vildsvinen klarar jag mig bra utan. Ha det gott.

  SvaraRadera