Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 26 januari 2016

Paella är smaskens...

Häromdagen blev vi så inspirerade när vi lästa en av våra bloggvänners blogg, nämligen Lena och Jan. Dom hade lagat en hemlagad paella, då tänkte vi det måste vi också göra, Anders älskar nämligen paella. Vi började leta på nätet och hittade detta recept som verkade enkelt att tillaga. Det blev så himla gott, vi valde att ha i räkor och musslor samt rester av den grillade kyckling som vi köpt på marknaden i lördags. Anders tyckte till och med att det blev godare än de paella som vi ätit på restaurangerna här i Benidorm. Det kommer vi att göra om med lite variationer på vad vi stoppar i paellan.


Den grillade kycklingen som vi hade i resterna från, hade vi köpt på marknaden i La Cala Finestrat i lördags, det är en marknad som vi gillar mycket. Dom har ett rikt utbud av fina grönsaker och frukter, inte så mycket krims krams. Marknaden börjar nere vi stranden och fortsätter..


upp på denna gata.


Det finns även ett par fina stånd med charkuterier, där köpte vi en jättegod skinka före jul och sen en god och kryddig korv.


Nåt som inte är så kul att se är det här stora bygget som verkar ha stått stilla i flera år, det ligger precis nere vid stranden.


När vi ändå var i närheten av camping El Torres så passade vi på att åka dit och se om den var fullbelagd. Det fanns lediga platser men det var ändå mycket mer bilar än när vi var där sist.


Man undrar hur det ska gå framöver när man förbjuder fricamping på fler och fler ställen och campingar och ställplatser blir fulla.
Vår camping i Benidorm är knökfull och man är tvungen att utnyttja boulebanan. Det måste till många fler ställplatser och det behöver även byggas ut med campingar för att möta efterfrågan. Det är ju inte roligt om man måste binda upp sig med att boka platser.

Idag har jag, Birgitta, varit på sista tandläkarbesöket för den här gången får vi hoppas. Det är tur att resurser finns på nära håll.Idag har det varit soligt och varmt men nu börjar det dra in lite moln men vi har fortfarande runt 20 grader.

5 kommentarer:

 1. Paella är verkligen gott! Jag har inte testat att laga, men kanske värt att pröva.
  Nog är det mycket husbilar alltid och inte många platser lediga. Hoppas de bygger ut, för vi gillar inte att ligga still utan vill se lite olika ställen. Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Vi gillar också Paella väldigt mycket, det är en höjdare. Nästan fullt med husbilar redan nu, hur ska det gå om möjligheterna till fricamping minskar. Klart oroväckande.

  SvaraRadera
 3. Paella är gott! Har aldrig lagat det själv...

  SvaraRadera
 4. Kul att ni blev inspirerade o fick till egen Paella. Jaa, himla gott o saffran är ju mycket billigare här nere så det blir alltid en del med hem också av den kryddan. Faktisk en jättebra resträtt! Kram på er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja idag investerade vi även i en paellapanna. Synd bara att Anders inte verkar tåla dom spanska räkorna, han fick en allergisk reaktion efter det. Men till nästa gång får vi köpa andra räkor eller ta något annat istället för som du säger så är det en jättebra resträtt. Kram

   Radera