Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 7 januari 2016

Denna vinter lite stök och bök....

Den här vintern har vi lite störande moment precis intill camping Raco. Dom håller på med någon form av anläggningsarbeten. En del rykten säger att det ska bli ett område med bungalow och andra säger att det ska blir ett utvidgat campingområde. I alla fall så är det störande med alla lastbilar som kommer och lossar grus. Om det inte blåser så märker vi inte så mycket annat än ljudet av lastbilen och när dom tippar. Men nu när det har blåst några dagar är det inte kul med allt damm/grus som flyger förbi, husbilen är riktigt smutsig av allt grus nu.


Efter att dom har tippat kommer en lastare och bökar runt tippmassorna.


Det är en massa lastbilar som står på rad för att tippa och som det ser ut så kommer detta arbete att fortsätta ett bra tag till, vi får nog leva med det så länge vi är här. Det är bara att hoppas att det inte kommer att blåsa så mycket för då kan man stå ut med olägenheterna. Nämnas kan att vi har bara en gata emellan oss och byggplatsen, står man lite längre ifrån kanske man inte märker så mycket.En annan olägenhet är alla dessa vakthundar. När vi går upp till "skogen" går vi förbi dessa bestar, dom ser inte för roliga ut. Det verkar nästan som att dom hus där det för tillfället inte bor någon där har man "placerat" ut bestarna och att det kommer någon och matar dom lite då och då. Kanske dom är inhyrda av något vaktbolag? På nätterna kan man ofta höra en massa skällande från alla dessa vakthundar. Lite olikt hur vi hanterar hundar i Sverige kan jag tycka.


En annan sak som inte är så kul att se är alla vildkatter på ödetomterna kring campingen. Det verkar dock som att dom är lite färre än tidigare år. I år är nästan alla katterna svarta.


Nej nu blev det för mycket negativt, vi har i alla fall tur med vädret, sista dagarna har det varit ovanligt varmt. Jag vet inte när det regnade sist och det verkar inte som det ska komma något regn framöver heller enligt långtidsprognosen.

7 kommentarer:

 1. Tänk på kylan i Sverige så mår ni bra! :) Vi har runt minus 10 i Stockholm och i Norrland är det tydligen runt minus 30 ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, hemma hos oss fick vi höra att det var -15.Vi har ovanligt varmt här nere hos oss nu, nu när klockan är nästan 19.00 har vi 20,5 grader varmt. Det kan man inte klaga på.

   Radera
 2. Det finns alltid en baksida var man än är. Efter att ha haft en lägenhet i Spanien så vet vi precis hur det står till på den andra sidan. Tråkigt med oväsen och damm.

  SvaraRadera
 3. Usch ja dom där bestarna såg vi varje gång vi rastade Chivas i det skogsområdet. Ser inte särskilt kramgoa ut!
  Vi undrade också vad som var på gång bakom campingen eftersom området är ganska stor. En camping till vore väl inte så dumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja behov finns för en camping till, här har nästan varit fullt hela tiden vi varit här.

   Radera
 4. Varken skällande hundar eller jamande och närgågna katter är något kul. Synd att bygget verkar bli långdraget. Ni får ha det så bra i alla fall! Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Bökigt medan det pågår, hoppas slutresultatet blir till ert o andras bästa! Vårt omr på Roquetas ska genomgå forts re-make till nästa vintersäsong, hoppas på det bästa OCH vi får ändå behålla de vintergröna träden vilket vi verkligen gillar!

  SvaraRadera