Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 23 januari 2016

Utflykt till Guadalestsjön/dammen

Vi har tidigare besökt Guadalest men inte varit ner till sjön/dammen, igår tog vi lillbilen dit på en liten utflykt.


Vi parkerade vid dammbyggnaden och gick ut på den.


Det kittlade ordentligt i magen när man tittade ner för dammväggen, det var riktigt brant ner till vattnet.


Vi tror att det nu var lågvatten för det har ju inte regnat på bra länge.


Tidigare har vi sett att det åkt båtar på sjön/dammen men nu såg vi inga.


Högt upp kunde vi se en del byggnader i Guadalest.


Så här ser vyn över sjön ut från Guadalest, bilden har jag lånat på nätet.Om ni klickar på länken kan ni se mer bilder från Guadalest.

Häromdagen var vi sugna på tapas och cyklade ner till vårt favoritställe Cava Aragonesa i gamla stan och förväntade oss denna syn......


men snacka om att vi blev förvånade när det såg ut så här.....


nu är det lite av lågsäsong och då passar man på att renovera. Då är det tur att det finns en massa andra tapasställen att välja på så vi fick vår lunch tills slut ändå.


Någon dag tidigare skulle vi gå cykla till vårt andra favoritställe Cayman bar och restaurang men se där höll dom också på att renovera. Så det fick bli en kall öl på Tiki Beach istället som ligger granne.


Det är det som är så bra med Benidorm det finns ett otroligt utbud av allting. Nåt som vi inte tror ska stänga på grund av renovering i år är restaurang Roman, där renoverade dom för några år sedan. Det är också ett trevligt ställe att gå till, för ett tag sen åt vi en väldigt god Paella där, missade dock att ta en bild på anrättningen innan vi hade ätit upp. Restaurangen ligger alldeles i början av Levante stranden räknat österifrån. Den här fina vyn har man från restaurangen.


Nu är det en liten eller rättare sagt mycket orolig tid för oss som är djurägare. Pinjeträdslarverna börjar nämligen röra på sig i sina "bon" och är på väg ner till marken. Då måste man passa sig så inte främst våra hundar kommer åt dem för det kan få förödande konsekvenser. Här kan ni läsa mer om dessa obehagliga kryp.Vädret fortsätter att vara bra, jag vet inte när vi fick regn sist, lite svala nätter men varmt på dagarna när solen lyser. På tisdag väntar tandläkarbesök på den holländska kliniken på vår gata, sista besöket med anledning av en rotfyllning. Har än så länge bara positiva tankar om de tidigare besöken där. Nu har jag, Birgitta, provat på besök hos både läkare och tandläkare här, och även där finns ett stor urval att välja på. Det känns tryggt nu när man kommit upp lite i ålder.

3 kommentarer:

 1. Håller med om att Aragosa har fantastiska tapas. Längtar efter dem ibland, men nu ska det först bli frukost Ha det gött!

  SvaraRadera
 2. Imponerande, betagande område där vid sjön. Javisst är vädret med oss denna vinter, också. Känns verkligen som valuta för insatsen! Hemska tanke att de där farliga larverna återkommer stadigt varje vår, bar rädda om Alonso och Grålle (kissen), människorna kommer visst inte heller undan dom där ...

  SvaraRadera
 3. Väldigt vackert där vid sjön! Måste ha varit hisnande att titta ner där!

  //SilverSARA
  http://familyontour.blogspot.se/

  SvaraRadera