Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

tisdag 16 februari 2010

Äntligen en långpromenad i det fina vädret.

Idag kunde jag äntligen ta en långpromenad. Problemet annars är att vår lilla gråa katt alltid vill följa med när matte och husse ska ut och gå. Men om hon går med så kan vi bara gå runt en mindre runda, där hon har sina revir annars blir det problem. Vi brukar försöka smyga så hon inte ska höra när vi går, t ex brukar vi låta tv,n vara på och tysta som möss ta fram våra ytterkläder. Men lik förbaskat så kommer hon tassande när vi öppnar ytterdörren och ska med. Idag däremot så var husse inte hemma, han besökte sin snart 93 åriga mamma. Då tycker "Grålle" inte det är lika roligt att gå på promenad med bara matte. Då ligger hon kvar i soffan och sover istället. Jag passade därför på att ta mig en långpromenad med kameran.

Den här bilden är tagen från bryggan i Linanäs.


Den här årstiden är det väldigt dött där nere sedan affären stängdes. Som tur är har vi fått en liten affär och kiosk istället som nu ligger uppe på land, på sommaren ligger den på en ponton vid gästbryggorna. Vi har även fått en automat där man kan tanka båtar och bilar. Nu håller man även på och bygger ut bryggorna ännu mer så jag hoppas att det blir mycket liv och rörelse när båtsäsongen kommer igång igen. Det är inte kul med en "död" landsbygd/skärgård. Bredvid gästbryggorna finns även en "krog" som är öppen när det är säsong. En bit därifrån finns även ytterligare en "krog". Vi har tipsat de som har hand om bryggorna och kiosken om att vi tycker att dom även ska fixa till några ställplatser för husbilar. Det vore ju perfekt, närheten till vatten, restauranger, livsmedel och dylikt finns ju. Vatten finns till gästhamnen och även en liten toalett. Avlopp är inte riktigt klart för båtar ännu men det ska nog komma. Då skulle man ju även kunna nyttja det för husbilar. Vi håller tummarna för att det blir av.

Jag tog även en tur ner till bryggorna där vår båt brukar ligga när det är snö- och isfritt. Nu var det skoterspår ut på isen istället.

Så här vackert ser det ut upp mot land.

När jag kom hem låg katterna kvar i soffan. Men var har hon huvudet??


Lilla "Grålle" brukar skruva sig minst ett halvt varv, bena åt ena hållet och huvudet åt andra. Hon verkar inte ha några ben i kroppen. Här hade hon lagt huvudet bakåt.


Vår lilla svarta katt däremot ligger alltid som katter brukar göra.

Nu längtar vi till Påsk när vi ska ge oss ut på resa igen med husbilen. Men man måste ändå medge att vi är lyckligt lottade som får bo i en sån fin miljö som vi har här i skärgården. Särskilt nu när det har varit så många vackra dagar, även om vi kan tycka att det är alldeles för kallt och alldeles för mycket snö.

3 kommentarer:

  1. Hahaha! Vilken sköööön stil!
    Härliga vinterbilder också :-)

    SvaraRadera
  2. Vackra vinterbilder för att inte tala om kattbilderna! Vi har förutom husbilsmärket även motorsporten gemensamt, sonen o två barnbarn är aktiva motocross åkare. Bl a det som lockar hem oss till Sverige om vårarna!

    SvaraRadera
  3. Vilka fina vinterbilder, det är nästan så man kan känna doften av kall vinter! Härnere på Sicilien hade vi igår 21 grader varmt i skuggan och idag på morgonen 16,5 grader.

    SvaraRadera