Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 12 juni 2011

Eländes elände

Nu är det dags för den där jäkla struten igen tänker Alonso.

I fredags var vi till veterinären för rabiesblodprov och kastrering. Eftersom Alonso även haft problem med rinnande ögon bad vi även veterinären att kolla upp det när han ändå var sövd. Kastreringen gick bra men det var lite mer problem med ögonen. Tårkanalen vid ena ögat var väldigt trång och vid det andra ögat verkar tårkanalen lite konstig. Det är inget som är farligt för hunden enligt veterinären men hon tyckte att man kunde kolla upp det med en veterinär som är specialist på ögon. Nu ska vi ge Alonso droppar mot infektion i ögonen i några dagar så får vi se hur det blir efter det. Alonso hatar ögondroppar sedan han fick sår på hornhinnan för ett tag sedan så det är inga roliga dagar vi har framför oss. Notan hos veterinären slutade på straxt under 7 000 kr, då ingick pass och hälsoundersökning. Det är dyrt att ha hund men det är smällar man får ta för dom små liven.

Något som också inte var så roligt var att de hos veterinären sa att det kunde ta ända upp till 1 månad innan man får svar på rabiesblodprovet, vi hade räknat med mellan 7 - 10 dagar enligt tidigare besked. Våra planer var att åka söderut i Europa till midsommar, nu får vi se hur det går med dom planerna.

2 kommentarer:

 1. Hoppas det kommer att gå bra med Alonsos ögon och att provsvaret kommer överraskande tidigt.
  Ha en fortsatt skön helg!

  SvaraRadera
 2. Han ser lite olycklig ut, Alonso... Inte nog men att man har blivit knipsad, man har en tratt på huvet och ögondroppar i antågande...

  Hoppas allt går bra med era planer!
  :-)

  SvaraRadera