Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 27 juni 2011

Inledning på resan


Vår resa till Italien började inte så bra. Innan vi kom till Åkersberga som ligger några mil hemifrån så började bilen gå dåligt och varningslampan för spridarfel började lysa. Som tur var har vi varit med om det förut, i bästa fall kunde det vara ett kontaktfel som Anders kunde åtgärda. Anders började mecka i Åkersberga och sedan åkte vi vidare. Varningslampan lös fortfarande efter ett tag, då blev det ett till stopp vid motorvägen i Täby och Anders vred lite till på spridarkontakterna och sen har det som tur är inte blivit några fler problem, vi håller tummarna för att det funkar hädanefter.

Första övernattningen gjorde vi på ett tankstopp i Danmark. Nästa övernattning blev i Heiligenhafen där vi också passade på att bunkra lite inför fortsatta resan. Dom håller på och bygger en pir som ska gå ut i vattnet från det ställe ungefär där ställplatsen är så vi vet inte hur det kommer att gå med den till nästa år, i år funkar den i alla fall.

I Heiligenhafen får vi inte missa att gå och äta en backfish i hamnen, det är en tradition. Alonso skötte sig fint.

Där efter åkte vi vidare till Münden. Det var väldigt mycket folk i rörelse där, vi fick reda på att det var någon form av helgdag i regionerna som låg i närheten så folk åkte till Münden och passade på att handla och strosa eftersom dom inte hade helg och alla affärer var öpppna.

Alonso ser lite sur ut på bilden, kanske var det för att han inte fick smaka på den goda ölen. När grannarna vid bordet intill fick höra att han hette Alonso så började vi att prata med dom. Det visade sig att dom också var riktiga Formel 1 fans så det blev en trevlig pratstund på tyska, tur att man hjälpligt kan prata tyska det tackar vi skolan för.

Så här trångt var det på ställplatsen i Münden men det gick att trycka in sig till slut.

Färden gick sedan vidare till Rothenburg ob der Tauber. Det är en riktigt mysig gammal stad med en imponerande ringmur runt gamla delen.

Ställplatsen ligger precis utanför ringmuren. Platserna är fina och det finns el och vatten och tömning.

Är man i Rothenburg får man inte missa affären med en massa julpynt, och då menar jag verkligen en massa.

Efter det åkte vi vidare mot Lago di Maggiore och staden Locarno där det fanns en ställplats vid vattnet. Det fanns ingen service på platsen men läget gör att den är attraktiv ändå. Det finns fina promenadvägar intill sjön. Det var otroligt varmt, tempen visade 33 grader.

Efter det kom vi in i Italien och valde då att åka till Gardasjön och den perfekta ställplatsen vid Sirmione. Eftersom det var helg så kryllade det av soldyrkande italienare. På gräsmattorna vid sjön hade dom picknic och njöt i solen, termometern visad över 30 grader.

Läget inbjuder till bad i Gardasjön.

Så här fullt var det när vi kom, man hade verkligen tryggt in bilarna, men alla verkade trivas ändå.

Den här platsen fick vi när vi kom.


Senare på kvällen kunde vi flytta till en större plats när de flesta italienare åkte hem. Vi stannar nog ytterligare någon/några nätter här. Vi betalar 18 euro per natt och då ingår fri WIFI.

Det har varit en spännande helg för vårt äldsta barnbarn, han tävlade för första gången i Danmark i de Danska Mästerskapen i Supermotard som den här gången gick i Roskilde. Hela familjen åkte dit med sin husbil. Max gjorde som vanligt otroligt bra ifrån sig för att vara endast andra säsongen han åker. På den fria träningen hade han bästa tiden. I tidskvalificeringen fick han tredje bästa tid och fick starta som trea i de följande tre heaten. I första heatet gick dessvärre växellådan sönder men han kunde ändå fullfölja racet och gick in som åtta. I de följande två heaten fick han köra sin andra motorcykel en Aprilia, han kom då trea och sexa och slutade totalt som femma. Vi är mäkta stolta över honom.

Här är lite länkar till filmsnuttar på youtube. Max har nr 99 röda cyklar och röd overall.


8 kommentarer:

 1. Matts Torebring27 juni 2011 11:59

  Ni kör helt andra vägar till Italien än vi brukade göra. Gardasjön var vi runt år 2000 samt övernattade i södra delen. Lite otäckt, tyckte jag då, med alla utskjutande klippor, smal väg och mötande bussar. Då hade vi alkovbil som var 3,20 hög. Nu har vi bara 2,85 på höjden, men växt till på längden i stället. Lycka till, och hoppas att varningslamporna inte lyser mera och ha en trevlig resa.

  SvaraRadera
 2. Roligt att få följa er på resan! Tur att ni kunde fixa felet själva! Ha nu en fortsatt bra resa!

  SvaraRadera
 3. Även vi kommer att följa er på resan och hoppas på tips, som vi kan använda när vi åker i höst. Nu lovas högtryck i sverige 23-29° då är det lika skönt att vara på hemmaplan. Ha en skön tripp.

  SvaraRadera
 4. Vad härligt att vara iväg!
  Typiskt att det ska strula direkt, fast å andra sidan lika bra att ta skiten med en gång! Nu ser ni ju ut att ha det fantastiskt fint vid Gardasjön. Vi känner igen oss vid ställplatsen förresten, vi var där 2009.

  SvaraRadera
 5. jag håller tummarna för att varningslamporna håller sig i schack resten av resan. Ser ut som att ni har det alldeles utmärkt där ni är..var,t o skönt!
  Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa, vi åker neråt på söndagmorgon.
  kram

  SvaraRadera
 6. varmt o skönt...skulle det ju stå :-)

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att strulet kom i starten på er resa.Vi håller tummarna att bilen sköter sig och att ni får en underbar upplevelse i Italien.Alonso är så otroligt söt så han kommer nog att bli poppulär bland alla campare. Tack för att vi får hänga med via datorn! Kramar från oss Christina Åke

  SvaraRadera
 8. Ni ser ut att ha en trevlig resa. en del av platserna har vi också besökt, men en del ändras ju varefter. Vi är i Polen nu och här är det inte måna bilar, så man har gott om plats. Ha dé!

  SvaraRadera