Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 16 september 2011

Äntligen på väg

Igår startade vi vår resa söderut. Det var omväxlande sol och moln. När klockan var nästan halv sju bestämde vi oss för att stanna för natten. "Bengt i Örkeljunga" passade då förträffligt. Där står man gratis direkt utanför husbilsfirman, det enda som kostar är om man ska ha el, kostar 40 kr dygnet, eller om man ska fylla vatten. Vi tänkte att där blir vi väl nästan ensamma på natten, men döm om vår förvång när vi fick se att det var en massa bilar där redan. På natten regnade det våldsamt, det bara dånade på taket.

Nu på morgonen fick vi en trevlig överraskning. Ove och Gunilla som vi träffat på alla möjliga ställen, första gången var på 80-talet i Tandådalen, hade kommit dit på kvällen. Det var Ove och Gunillas hund som inspirerade oss till att köpa en hund av rasen Bichon Havanaise. Nu fick hundarna träffas för första gången. Man kan väl inte säga att dom blev bästisar precis, bägge är ju killar, Alonso ville leka men det ville inte kompisen.

Ove och Gunilla hade bytt till en Chartago, den var fin. Deras vänner från Falun var också där med sin Chartago.


Efter en trevlig pratstund är vi nu på väg igen mot Öresundsbron och vidare färd mot i första hand Burg där vi ska tanka gasol. Sen åker vi vidare mot Heiligenhafen. Än så länge är vädret jättefint. Vi får se hur länge det håller i sig.

8 kommentarer:

 1. Härligt att vara på väg! Ska bli roligt att följa er!
  Vi har aldrig stått hos Bengt i Örkelljunga, men sett många husbilar stå där bakom när vi åkt förbi. Det är ett riktigt bra pris, det får man ju säga!

  SvaraRadera
 2. Underbart att vara på väg! Vi kom hem till Figeholm idag och har sol och ett underbart vackert väder. Kör försiktigt nerigenom, vi hänger med på bloggen Kram till er alla
  Christina Åke

  SvaraRadera
 3. Skönt att få kasta loss för att åka söderut! Vi kommer snart efter! Startar om några dagar. Bengt i Örkelljunga har ju en perfekt övernattningsplats. Där stannar vi mestadels både på ner- och hemresan. Hoppas Alonso kommer att trivas med husbilslivet! Vi kanske ses framöver. Trevlig resa, önskar vi! Inger och Ingemar

  SvaraRadera
 4. Det låter härligt med att starta en långresa. Ha dé så jättegott. vi kommer att följa er.

  SvaraRadera
 5. Få en skön resa och neråt Medelhavet finns värmen....sitter just nu på Osis, ställplatsen i Diano Marina, fläktar skönt under markisen.
  Kommer följa er på er resa, kul att ha ett par bloggar som övervintrar där inte vintern håller sitt grepp då blir vintern lite roligare.

  SvaraRadera
 6. önskar er en riktigt trevlig resa och kör försiktigt! Ser på nyheterna att värmen finns därnere, nu har ju hösten o kylan gjort sitt intåg även här i SKåne

  SvaraRadera
 7. Ska följa er i år också. Vi är på väg vi också i slutet i November. Hur gör ni med gasol har ni bara svenska flaskor med er? Och adapterar?

  SvaraRadera
 8. Vi har två svenska flaskor och en tysk flaska med oss. Ingen speciell adapter.

  SvaraRadera