Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 19 september 2011

Nu är vi i Beaune

Efter Bengt i Örkeljunga blev nästa stopp i Heiligenhaften. Vi hade tur när vi skulle med färjan mellan Rödby och Puttgarden, vi kom med som sista bil. När vi parkerade i Heiligenhafen så stod en svensk bil granne med oss men det var inga i bilen. Döm om vår förvåning när grannarna kom till sin bil och det visade sig att det var ett par som har bott på Ljusterö, John-Åke och Majvor. Majvor och jag, Birgitta, var pendlarkompisar på bussen in till stan när jag jobbade. Världen är bra liten. Förra gången vi var i Heiligenhafen träffade Anders en av sina jobbarkollegor. Det blev en trevlig pratstund utanför husbilarna i solen.

Färden gick sedan vidare till Greven, en populär ställplats bland svenskar, och mycket riktigt där träffade vi flera svenskar. Vädret var inte det bästa, som vanligt regnade det på natten.

Ställplatsen är jättefin, här ser man en karta över platsen. Det finns en fin restaurang som enligt vad vi hört serverar god mat men vi var osäkra på om man fick ta med sig hund så vi valde att äta hemma i husbilen. Vi träffade ett par ekipage som skulle ner till Peniscola och övervintra. Vi pratade även med ett par som skulle ner till Mosel vilket vi också hade tänkt oss.

Den här trevliga svenska grannen lekte Alonso med, dom hade riktigt trevligt tillsammans.

Efter Greven tänkte vi att vi skulle ta en sväng om Moseldalen. Vi hade fått tips från våra Ljusterögrannar om en plats en bit utanför BernKastel Kues som hette Graach, dit begav vi oss. Det var en riktigt stor ställplats, när vi kom dit var det inte många lediga platser kvar. När vi hade stått där en stund så kom svenskarna som vi träffade i Greven och parkerade bredvid oss, ytterligare ett sammanträffande. Några platser från oss stod ytterligare två svenska husbilar. I helgen var det fest i byn. Det var nära till festtältet och dit måste vi ju gå. När vi kom dit spelade en ungdomsorkester, dom spelade jättebra. Alonso skötte sig jättebra och hade många kompisar att hålla koll på. Vädret var inget vidare och som vanligt regnade det på natten. Temperaturen har hitills hållit sig kring 12 grader.

Nu har vi kommit till Beaune, äntligen har vädret stabiliserat sig och vi har sett mycket sol idag. Vi har tagit in på campingen Municipal, det är en favorit på vår väg söderut. Tyvärr fick vi inte vår vanliga plats men den här platsen är också ok. Man förvånas över att det är så många ekipage på campingen den här tiden på säsongen.


Här står vi innanför muren vid gatan.

Imorgon far vi vidare mot Millau. Nu är klockan 19.30 och temperaturen visar på 16 grader.

3 kommentarer:

 1. Allt låter så mysigt! Som det ser ut så väntar varmt och soligt väder på er därnere i Spanien!
  Trevlig fortsatt resa å kram från oss två i Figeholm

  SvaraRadera
 2. Vi besökte Millau i somras. En mycket mysig stad som vi kommer att besöka igen, när tillfälle ges. Nu får vi njuta av er resa och jobba på, så ska det väl bli en ny sommar med nya semesterdagar (även om det kännas vääääldigt långt dit) //Anette

  SvaraRadera
 3. ha en fortsatt trevlig resa neråt mot ännu varmare breddgrader :-)

  SvaraRadera