Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 12 september 2011

Nu är det bråda dagar

I helgen tog äntligen Anders mod till sig och klättrade upp på vårt höga tak. Förra vintern rasade snö och is ner från takkupan och drog med sig takpannorna, som ligger nedanför kupan, i fallet vilket medförde att flera takpannor gick sönder. Nu har vi svårt att hitta flera pannor av samma sort, det gällde nu att förebygga ytterligar takras. Vi har haft flera månader på oss att köpa snörasskydd men som vanligt har vi inte kommit oss för. Nu var det verkligen bråda dagar om vi skulle hinna få upp det till dess vi åker. Anders har blivit mer och mer höjdrädd med åren så han var lite skakig innan allt var klart. Men nu sitter dom där dom ska.

Det är mycket som ska fixas och stuvas undan inför vintern, nu var det dags för båten. Vi har sån tur att båten precis kommer in på höjden i garaget om man tar bort plexiglaset på styrpulpeten. Denna sommar har vi inte åkt någonting med båten. Vi vill ändå inte göra oss av med båten, gör man det så slår jag vad om att man blir jättesugenpå att åka ut på sjön. Båten delar vi med vår son och hans familj men dom har inte heller åkt med den i år. Dom har också varit sysselsatta med att åka husbil när dom varit lediga, mycket tid går ju också åt till att åka till olika supermotardbanor. Om några veckor ska dom bege sig till Belgien med husbilen för att barnbarnet ska delta i en supermotardtävling där. Innan dess är det SM-deltävling i Linköping, Det skulle ha gått en deltävling i Eskilstuna förra helgen men den blev dessvärre inställd på grund av diverse trubbel mellan de olika sektionerna i klubben och kommunen var visst också inblandad.

Lilla "Grålle" passade på att utforska båten lite.

Det var också dags att klippa häckarna inför vintern. Anders upptäckte då det här fina spindelnätet med en riktigt stor spindel i mitten. Fy sjutton den skulle inte jag vilja möta inne i huset, ute går det väl an.

Vädret har varit omväxlande sol och regn. På förmiddagen idag regnade det, då passade vi på att koka äppelmos. Sen ska vi försöka att förpacka så många äpplen som vi hinner med för att förvara i källaren när vi åker. Dom kan vara bra att göra något av när vi kommer hem. När solen tittade fram blev det en liten svamprunda i skogen, det blir köttfärsbiffar med svampsås till middag. Vi ska också hinna med att uppdatera vår "hustomte", som ska se efter huset när vi är borta, med det som är nytt för i år. Det är skönt att veta att huset blir ordentligt omhändertaget .

Alonso älskar att busa med "Grålle" i våra sängar. Lilla "Grålle" är måttligt road. Hon tänker säkert - har du inte lekt klart snart. Snart får dom mindre yta att leka på men det brukar inte vara några problem.

4 kommentarer:

 1. globetrotterna.se12 september 2011 18:45

  Som Alonso bjuder upp till bus!

  SvaraRadera
 2. vilken liten buse... :-)
  Den där spindeln var en rejäl sak, hu för att få in den i huset! Ibladn kryper det stora läskiga härhemma, då gäller det att bita ihop för att få ut dem utan ett hysteriskt utbrott från min sida. Jag tycker de är så räliga...
  Visst är det kosntigt att man skjuter upp saker som man kunde gjort för länge sen, tyvärr är jag likadan för det mesta.

  SvaraRadera
 3. Hihi ja de ser ut ungefär som vår lilla Bella Bushund och Mozart katten när de busar. Mozart har nog inte vant sig riktigt ännu med hundis, och tycker det är lungnast ute.

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Vad trist Grålle är som inte busar med ;-)

  SvaraRadera