Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 26 september 2011

På plats i Benidorm

I fredags anlände vi till Benidorm och camping El Raco. Vägen dit gick inte riktigt som vi tänkt oss.

Vi hade planerat att ligga på ställplatsen nere i Millau men när vi kom dit var det knökfullt, fanns inte en chans att vi skulle få en plats där. Vi åkte då vidare till en annan ställplats som låg i Clermont l'Herault men det var samma sak där, det fanns inga lediga platser. Vi fick då tipset av en holländare att precis bakom ställplatsen fanns en grusplan och där kunde vi stå. På kvällen kom det två andra bilar som ställde sig bredvid oss så vi slapp stå ensamma. På bilden ser man ställplatsen, det fanns bra några få platser och det är klart att dom snabbt blir fulla med bilar.

Intill låg en camping och denna fina sjö.

Nästa etapp hade vi tänkt att åka till en ställplats som skulle ligga i närheten av Figueres i Spanien, den skulle ligga vid en by som heter Fortiá. Det skulle vara en ny ställplats, fast vi la in koordinaterna lyckades vi ändå inte hitta ställplatsen och det fanns inte en skylt om någon ställplats någonstans så det var bara att åka vidare. Vi bestämde oss då för att åka till en camping i Empuriabrava som vi varit på förut, den låg in närheten av där vi åkte runt och snurrade.

Sedan vi var där sist har dom gjort en ny poolanläggning, den tidigare låg uppe på ett tak på en stor byggnad. Poolen var verkligen imponerande, vi kunde inte låta bli att ta oss ett dopp.

Sen gick allt enligt plan, nästa stopp blev på parkeringen vid Peniscola. Där står man för 10 euro natten och då ingick el, vi fick sista elplatsen. Där träffade vi på ett par bekanta som vi tidigare träffat på den andra lite mindre ställplatsen som ligger närmre stranden, enligt uppgift så skulle den tydligen vara nedlagd nu. På eftermiddagen cyklade vi in till den gamla delen av Peniscola.

På fredagen var det så dags att åka till Benidorm. När vi kom till camping El Raco fanns det inte många platser lediga. Vi lyckades i alla fall hitta en plats som har både sol och skugga och ligger i närheten av poolen och ett av servicehusen. Två platser ifrån oss står det engelska paret John och Rose som vi hade som grannar förra året. Det är många bekanta ansikten runt omkring oss.

En av de första dagarna testade vi vår nya tvättmaskin, den uppfyllde alla förväntningar, tvätten torkade på nolltid. Maskinen har vi står i garaget och avloppsvattnet hamnar i en hink utanför.

En lunch har vi också hunnit med på vår favorittapasbar.

Vi måste ju också se att Tiki Beach fanns kvar och där var allt som vanligt, fullt med folk och levande musik.
Alonso trivs i solstolarna lika som vår lilla kisse.

Sen vi passerade in i Frankrike har vi haft sol och varmt. Ett litet undantag var första natten i Benidorm, då regnade det. På morgonen när vi stiger upp ligger temperaturen runt 19 - 20 grader för att sedan stiga rejält när solen står högt på himlen.

En riktig höjdare är våra nya elcyklar. Vi har redan cyklat långa sträckor och det går smidigt men man får samtidigt motion. Vi ångrar verkligen inte att vi investerade i dom.

6 kommentarer:

 1. Jag avundas er. Nej, jag unnar er att ha det så härligt, men jag skulle gärna vilja vara där nere själv och njuta av värmen. Ha dé så jättebra!!

  SvaraRadera
 2. Härligt, Vilken fin plats ni fått på campingen!
  Vi har varit i Stockholm några dagar och är nu på väg hem. Stått i Valdemarsvik inatt. Soligt och fint, det skall bli 22 grader i Kalmar idag.
  Kramar ifrån oss 2

  SvaraRadera
 3. Det där med tvättmaskin det var fiffigt.
  Vill jag också ha :-) ska visa det för min
  man. Ha det gott/D

  SvaraRadera
 4. HEJ" Vad härligt ni verkar ha!!
  Hur går det för Alonso?
  Jag är mega avundsjuk, men såklart glad för er skull - men önskar man kunde åka iväg bort nu när vintern sakta nalkas!

  SvaraRadera
 5. Det verkar inte gå någon nöd på er! Skönt med sådan värme! Här har varit riktigt fint i helgen, men det kändes verkligen som sista sucken inför den riktiga hösten... ;)

  SvaraRadera
 6. Verkar som om ni njuter rejält - och det gör ni verkligen rätt i! Kul att se er tvättmaskin, låter riktigt bekvämt. Fortsätt att ha det härligt!

  SvaraRadera