Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 14 december 2011

Concorden ha taxat in på hemmabanan

På fredagen gav vi oss iväg mot Peniscola. Vädret var inget vidare men det gjorde ju inget eftersom det var en resdag. Vi hade hört ifrån ett par som vi träffade i Benidorm att man kunde stå på en parkering som låg bakom camping Eden, för att komma dit körde man in mellan campingen. När vi kom dit träffade vi våra grannar från Guardamar och dom berättade att dom hade stått på parkeringen några nätter men sedan hade blivit ivägkörda. De fick en lapp där det stod att parkering inte var tillåten för husbil eller husvagn på allmänna parkeringar. Vi tyckte det kändes olustigt, även om man kanske hade kunnat stå där endast över natten, och beslöt oss därför att åka vidare. Våra grannar hade tagit in på en camping som hade bra priser. Eftersom det var dåligt väder så tyckte vi att vi lika gärna kunde stå på den stora grusparkeringen för husbilar, så det fick det bli. Miljön är väl inte den bästa men man har tillgång till el, vatten och tömning.

Dagen därpå åkte vi vidare norrut. Vi hade tänkt att vi kanske skulle kunna stå någonstans runt Cambrils eller Salou, men vi hittade inget. Det fanns en camping i närheten som var året runt öppen men den låg ute i ödemarken, så vi for vidare norrut.

Vi har för längesedan varit i Sitges och bestämde oss för att åka igenom där igen. Då fick vi helt plötsligt se en skylt om en parkering för husbilar och husvagnar. Bingo tänkte vi och åkte dit. Det som däremot var synd var att den låg en bra bit ifrån centrala Sitges ute i ett affärs- och industriområde. Platserna lutade åt alla håll, vet inte hur dom har tänkt där. På kvällen kom ytterligare en husbil och det var en dansk. Jag tror att det är den första dansken vi har sett på resan. På platsen fanns tillgång till gratis vatten och tömning. Det stod att parkeringen kostade 5 eeuro men det fanns ingen automat och det kom ingen och tog betalt så vi stod där gratis.

Dagen därpå åkte vi längs kusten upp mot Barcelona. Det var en jättevacker väg som gick längs klipporna vid havet. Den var väldigt smal och krokig. Det verkade vara en populär cykelväg för vi mötte och körde om många cyklister.


Vid gränsen mellan Spanien och Frankrike passade vi på att handla billigt.

Nästa övernattning blev i Gruissan. Vi blev förvånade över att det var så många bilar där. Egentligen skulle det inte finnas någon service, det var gratis att stå där nu, men man kunde ändå tömma och fylla vatten. Längst ut vid playan i Gruissan var ställplatsen stängd. Den här vackra solnedgången fick vi ta del av. Som vanligt blåste det en hel del.

Nästa stopp blev på ställplatsen vid Cap de Agde, där har vi varit förut. När vi kom stod det endast två bilar där men på kvällen kom det några till. Ställplatsen ligger mellan boningshusen vid hamnen och camping La Clape, vilken också har hand om ställplatsen, på kvällen kom dom och tog betalt. På sommaren kan jag tänka mig att det är en bra plats att stå på. Bakom dessa hus i bakgrunden har man promenadavstånd till hamnen med en massa restauranger och affärer.

Går man åt det här hållet förbi alla häckar kommer man ner till playan.

Vid playan finns även restauranger och affärer.


Vi var i valet och kvalet om vi skulle välja A75 även på hemväg jag, Birgitta, var lite orolig för om det skulle vara vinterväglag eftersom vägen bitvis går väldigt högt. Vi bestämde oss i alla fall för den vägen. Det var inget problem med väglaget som kallast var det cirka 4 grader plus. Här ser man den imponerande Millaubron, vi valde att åka gamla vägen ner till Millau.

Millau är en ganska stor stad. På kvällen promenerade vi in till den gamla delen av stan, den ligger inte långt från ställplatsen.

Den här gången fick vi plats på ställplatsen, platserna är ganska små så det är inte många platser som vi kommer in på men vi hade tur. Miljön på ställplatsen är inte så rolig men den ligger ju bra till och nära till centrum. Framåt kvällen var det rätt många bilar där men inte fullt.

När vi satt i husbilen så kom det en massa människor till en restaurang som ligger vid ställplatsen. Dom kom med en massa tomma kassar i händerna och ställde sig vid en ingång på baksidan. Först trodde vi att det var personal som skulle börja att jobba men vartefter det kom fler och fler och dessutom en del med barnvagnar började vi att undra vad som stod på. Efter ett bra tag kom människorna ut med sina kassar fulla med saker, förmodligen var det någon form av välgörenhet, någon utdelning av förnödenheter till behövande.

Några hundra meter från ställplatsen finns en servicestation för el, vatten och avlopp. Men betalar med bankkort 6 euro och får då laddström i 55 minuter och vatten i 20 minuter. Eftersom vi hade tömt våra batterier passade vi på att ladda upp dom här. Det fanns plats för 2 bilar i taget så det gäller att det inte är så många som tänkt samma sak för då lär det ta tid att få sina tankar fyllda och tömnda.

När vi åker den här vägen brukar det vara lagom att ligga i Beaune, men den campingen är inte året runt öppen så vi valde istället en ställplats som ligger norr om Beaune. Den ligger i en liten by som heter Nuits St Georges, det finns endast några få platser och dom är inte speciellt stora men vi stod lite på snedden och backade in över trottoaren så det gick bra. Tyvärr inga bilder därifrån.

Färden gick vidare till Trier som har en stor fin ställplats. Den ligger vid floden Mosel och det är inte långt in till centrala delarna av Trier. Det finns el, vatten och tömning, även dusch och toalett. Man betalar med en typ av campingkortsystem som är ganska smidigt. Tyvärr inga foton därifrån heller.

Nästa uppehåll blev i det välkända Greven och den fina ställplatsen där. Vi var ganska många fordon över natten. Nästa dag skulle tomten anlända med båt till hamnen vid ställplatsen och det skulle senare bli en grillfest men vi var ju på väg hem så vi åkte vidare i stället. Samma här inga kort blev tagna.

Nu kände vi för en julmarknad så vi åkte till ställplatsen i Stade. Tyvärr så var vädret inte det bästa, det började ösregna när vi var på marknaden men vi hittade ett stånd med tak som vi kunde stå under när det regnade som mest. Alonso var genomblöt när vi kom hem till husbilen.

Därefter åkte vi till Heiligenhafen för att besöka veterinären på måndagen. Ett tag stod vi bara 2 bilar där men senare kom en finländsk bil också. Vi har aldrig varit med om att det varit så lite bilar när vi varit där förut även under lågsäsong.

Dom hade hunnit en bra bit ut i vattnet med den blivande piren.

Gångvägen från gästhamnen upp till piren var klar med fina plattor, belysning och sittplatser.

På måndagsförmiddag var det så dags för sista besöket hos veterinären, från och med nästa år behövs ingen avmaskning hos veterinär längre. Det räcker med att man avmaskar själv och att rabiesvaccineringarna är införda i passen.
Vi valde att övernatta på ställplatsen i Hyltena, söder om Jönköping. Vi var ensamma från början men senare kom en husbil och gissa om vi blev snopna när det var den finländska husbilen som även stått i Heiligenhafen.


Under vår resa hem till Sverige har vi inte haft något snöfall, inte heller har det varit några minusgrader, förra året hade vi vinterväglag i Tyskland och minus 20 grader när vi övernattade i Jönköping.

På vår resa till och från södern har vi avverkat drygt 750 mil, inga missöden förutom ett missljud i motorn som vi ännu inte kommit underfund med vad det är, motorn har dock gott/går som en klocka.

Nu har vi ställt av husbilen och den får vila under tak till nästa resa.

7 kommentarer:

 1. Välkomna hem! Intressant att följa resan! Alltid lite trevanden innan man hittar bra ställen att stå på inför natten. Såg fantastiskt fint ut nere vid havet! Här är det ju lite mer av mörker och kyla...

  SvaraRadera
 2. Borta bra men hemma bäst!
  När vi var i Peniscola så gick jag förbi parkeringen nästan var dag. Det var en Carthago (CZE landskod) som stod i över en vecka på platsen bakom Eden. Parkeringen utefter gatan vid playan stod det också i några dagar.
  Inte hittade vi någon plats i Sitges. Lura in oss i staden där det var trångt.
  Har varit trevigt att fölga er på er resa. Nu är vi i Albir och stannar till efter NYÅR. Ha det bra
  Nils-Åke Och Birgitta
  http://carthago.bloggagratis.se/

  SvaraRadera
 3. Anders och Birgitta !
  Vad fint att läsa att ni kommit hem utan missöden. Vi - och flera med oss - har varit lite oroliga när ni inte publicerat något på er hemsida från det att ni var på väg upp mot Peniscola. Om ni kommer tillbaka till campingen i Beaune igen på er nästa resa, så kan vi tipsa om dom platser som är mycket STORA. När ni kört in på campingen, så svänger ni direkt 170 grader till höger efter restaurangen och där finns det 7 tomter som är cirka 8 meter breda och 14 meter långa.
  Vi ber redan nu att få önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt (husbils) År !
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem till snö,is,slask o allt tråkväder !!! Varför inte stanna kvar o njuta av sol o värme,det hade då vi gjort !!!!!
  Ha en God Jul O Ett Gott Nytt År !!!!!

  SvaraRadera
 5. Nu är ni värda att njuta helgerna tills med familjen i varm go inomhusmiljö, Alonso + Grålle kommer att gilla det oxå gissar vi ;-)

  SvaraRadera
 6. Tack för att man fått följa med på er resa.
  Flera res- och ställplats-tips har jag fått.
  Önskar en skön och trevlig jul och gott nytt år:)

  SvaraRadera
 7. Tack för alla hälsningar, vi önskar er all en riktigt skön Jul och ett Gott Nytt År oavsett om ni befinner er i värmen eller hemma i Sverige.

  Alonso och lilla "Grålle" tycker nog att det är ganska skönt att vara hemma även om dom trivs jättebra i husbilen.

  SvaraRadera