Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

lördag 28 april 2012

På resande fot igen

Nu har vi varit på resande fot igen några dagar. Nu har vi hamnat i Palavas les Flots.

Efter att vi fått vår reciever på måndagen så åkte vi vidare på tisdagen. Vi hade planerat att åka till St Maxime, där kungen har sin villa. Vi fick en bra plats på ställplatsen i stan. Vi tog cyklarna och begav oss till centrala delarna, bland annat bouletorget där prins Bertil höll till på sin tid. Det finns till och med en gata uppkallade efter prins Bertil.


I hamnen ligger mycket båtar, vi tog oss en promenad utefter kajen.


Det finns en stor ställplats ganska centralt i stan, tömning och vatten finns på platsen, se vår flik om besökta ställplatser och campingar.


Efter att vi provat vår nya reciver och konstaterat att parabolen fortfarande inte fungerar åkte vi och köpte ett nytt LNB-huvud efter att vi pratat med Jr Larmcenter, men dessvärre funkar det inte ändå. Nu återstår ett besök på Oyster i Tyskland på hemresan.

Efters St Maxime åkte vi till ställplatsen vid Carro, utanför Marseille. Vi blev förvånade att det var så mycket bilar på platsen. Dessvärre blåste det rejält. Vi fick frontline vid havet. 

Det har varit ganska mycket incidenter denna resa så ock denna dag. När vi stod och skulle lägga in pengar i automaten för att komma in på ställplatsen hördes en kraftig smäll från motorrummet, vad var det tänkte vi!! Det visade sig att en koppling till AC,n hade släppt, en skruv hade lossnat. Det var bara att sätta dit en ny skruv men nu har vätskan läckt ut så vi får köra utan AC till vi kommer hem, men det får gå det är ju inte så himla varmt. Huvudsaken är att det går att köra bilen, ikväll hoppas vi på storvinsten på Lotto så vi kan byta upp oss lite.


Carro är en liten fiskeby, ställplatsen ligger vid hamnen. Vatten och tömning finns på platsen.


Vindsurfarna var i all fall glada åt vinden.


Dom höll på och surfade ända till solen gick ner.


Därefter åkte vi till St Maries de la Mere vid Camargue-deltat. Jag var lite orolig för eventuella myggor men vi ställde oss för säkerhets skull vid stan. Förra gången vi var där blev jag totalt myggbiten, hade besvär flera dagar efteråt, det ville jag inte uppleva igen. Stan är riktigt mysig med en massa små gågator med affärer och restauranger.Förra gången vi var där var det en grusparkering men nu hade dom asfalterat och märkt ut alla platser. På kvällen blev det nästan fullt. Vi förundras fortfarande över hur mycket husbilar det är i farten den här tiden på året.


Därefter bar det av till Palavas, en av våra favoritplatser, samma sak här nästan fullt. Vi fick en ganska bra plats från början men efter ett tag blev en bättre plats ledig. Här har vi utsikt över kanalen med alla kanalbåtar. Platsen är lång och extra bred, man får gott och väl plats med bord solstolar och dylikt. Fölr två nätter med el betalar man drygt 32 euro, det finns toaletter, duschar, disk, vatten och avlopp på ställplatsen. WIFI däremot är dyrt 14 euro för 2 dygn.


Här kan man även stå med utsikt över den lilla hamnen, det är också fint.


Längs den här kanten står vi vid kanalen där kanalbåtarna lägger till. Sist vi var här träffade vi några svenska familjer som hade hyrt en kanalbåt.


Det är mysigt att gå på promenaderna på bägge sidor om kanalen som går in vid Palavas, många barer, restauranger och affärer. Längst ut mot havet finns en linbana som man kan ta sig över kanalen med. Hit är det promenadavstånd från ställplatsen, där finns även en plage där man kan bada.

 

Här blir vi nog några dagar, det är långhelg nu varför det är extra mycket liv och rörelse. Vädret idag har varit molnigt och ganska blåsigt. Igår hade vi strålande sol och varmt.

2 kommentarer:

  1. Vad ni har det mysigt! Vi njuter av bilder och din berättelseförmåga. Trist att det alltid skall vara något som ska paja, men vi håller tummarna ikväll för lottovinsten.... Kramar ifrån oss och Figeholm där våren börjar så smått göra sig påmind om man bortser ifrån temperaturen!!

    SvaraRadera
  2. Ni ser som sagt ut att ha det riktigt skönt och mysigt. Det är konstigt att priserna på ställplatserna viserar å mycket. De är ju egentligen ganska lika. Det är ju skillnad på campingar, de har så mycket extra som man aldrig nyttjar. Men nu verkar ni stå väldigt fint. Ha en fortsatt trevlig resa och trevlig helg! 3 M

    SvaraRadera