Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 18 maj 2012

Fortfarande på resande fot

Innan vi hann åka från Hann.Münden kom detta häftiga ekipage in. Vi gissar på att det var en gammal brandbil, den var i jättefint skick. Det som dom hade på taket var en liten katamaran.
Efter Münden var det dags att fara vidare mot Heiligenhafen. Arbetet med piren verkar gå mot sitt slut, det tar nog inte lång tid förrän den är klar. Som vanligt var det många svenskar på ställplatsen. Det som kändes lite konstigt var att vi inte skulle till veterinären, från och med i år behöver man inte gå till en veterinär för att avmaska och få det inskrivet i passen, men vi avmaskade våra små gullisar själva för säkerhets skull.Efter att ha legat två nätter i Heiligenhafen åkte vi in i Sverige och övernattade hos Bengt i Örkelljunga. Senare framåt kvällen blev det ganska fullt på ställplatsen.

Vi hade planerat att vi inte skulle åka så långt nästa dag, åkte därför ner till Gränna. Där har dom öppnat en ny ställplats vid den stora parkeringen som ligger utanför campingen. Det var stora och bra platser, några elplatser fanns det också. Avgiften var 140 kr inklusive 16 amp el. Vatten, tömning och toaletter fanns också på platsen. Den gamla parkeringen ovanför hamnen och på andra sidan vägen fanns kvar, där stod vi förra året, jag har för mig att den då kostade 80 kr men då fanns ingen form av service.


Vi hade planerat att åka hem idag men när vi passerade en skylt utefter vägen om ställplats och museum i Motala hamn ändrade vi våra planer och åkte dit istället. Det är en fin ställplats precis vid vattnet, det finns 30 platser varav 28 med el, avgiften är 180 kr inklusive el och all annan service bland annat fritt WIFI. Det är gångavstånd in till Motala centrum.


Vi tog en promenad in till centrum i det mycket blåsiga vädret, vi passerade då den här enorma halva vevaxeln. Enligt uppgift väger denna halva 35 ton.


Idag utbringar vi ett fyrfaldigt leve för vår lilla "Grålle" som fyller 11 år. Båda våra gullisar är försäkrade i Agria, dom skickade ett sms-grattis och önskade oss en trevlig dag med anledning av vår kisses födelsedag.


Idag har vi haft skapligt väder men det har blåst utav sjutton. Imorgon landar vi nog hemma.

7 kommentarer:

 1. Kul när man ser lite annorlunda ekipage!

  SvaraRadera
 2. Den var ju rolig den är bilen, men man ser ofta speciella husbilsbyggen i Tyskland. Känns det bra nu att vara tillbaka i Sverige? I Gränna stod vi förra veckan och skrev om det också. Vi har varit ute på en kul-tur i Mellansverige och har sett saker som vi inte visste fanns. Ha de så gott, 3 M

  SvaraRadera
 3. Det finns fina resmål här hemma också. Husbilen på fotona var kul. Ha dé gott!

  SvaraRadera
 4. Välkomna hem till Sverige o tack än en gång för din/er mkt intressanta reseblogg! Vi har många av tipsen med oss då vi reser

  SvaraRadera
 5. Hela Sverige hälsar er välkomna hem igen.
  Vilken häftig husbil högst upp av bilderna. Alla börjar se likadana ut på vägarna (utom er Concorde). Roligt att se lite som sticker ut och avviker lite från mängden.

  SvaraRadera
 6. Vilken häftig bil!

  Jag tycker att det är synd att dom lättar på kraven för veterinärbesök och avmaskning. Det finns rätt mycket skit där ute, och i Sverige är vi ju tämligen förskonade från mycket. Men det kryper in...
  Seriösa djurägare gör ju som ni, såklart.
  :-)

  sv: Ja, Benidorm är fint, men vi stannade bara i två nätter :-)

  SvaraRadera
 7. Vilken jättefin och kul bil!!!
  Ja avmaskningen ja, den har ju tillkommit för oss istället. Så fort vi varit över till sve (eller nån annanstans) så måste man in och avmaska :-(
  Nåja man gör ju det men bah...hur många rävar, minkar och annat springer inte över gränserna där uppe i norr utan att avmaska sig och skriva in det i sitt pass ;-))

  SvaraRadera