Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 28 maj 2012

SM i Supermoto

 I helgen var det dags för den första deltävlingen i SM i Supermoto. Extra roligt var det att den första tävlingen gick på Sala Racing Park som drivs av Tommy Ekström, en före detta granne till oss, och hans sambo Annelie Häggkvist. Vi var naturligtvis på plats med vår husbil för att heja på vårt barnbarn med nr 99 på cykeln.

Efter en spännande tidskvalificering, där Max länge hade den bästa tiden men till slut fick ge sig när finländaren Asseri Kingelin satte det snabbaste varvet med 5 hundradelar snabbare än Max, var det dags att ställa upp sig på gridden för det första racet. Finländaren är för övrigt en otroligt duktig förare som i princip ägnar sig på heltid åt att åka runt och tävla i Supermoto, han är 4 år äldre än Max.


Här går en av starterna, det gäller att hänga på från början om man ska ha en chans. I kvalheatet startade Max som 2:a men fick sedan släpp på cykeln och gick omkull och hamnade sist. Efter en otrolig uppkörning, på en bana som är riktigt svår att köra om på, slutade han heatet som 5:a.


Dom lägger ner cyklarna rejält i kurvorna, varje gång är man livrädd att det ska släppa.
Vi fick en bra plats med vår husbil, med utsikt från vårt frontfönster där vi i princip kunde följa förarna hela banan. Samtidigt kunde vi följa tiderna live via datorn på "Amigo". Jag, Birgitta, och Alonso tyckte det var perfekt medans farfar tyckte det var häftigare att vara med vid gridden och därefter följa heaten närmare banan.

Det är kul att gå i depåområdet och titta på alla häftiga cyklar, Alonso trivdes också.


Här står Max teamkompisar i TeamBikersClub uppställda på rad, alla kör dom på Hondacyklar.


Efter 2 spännande finalheat där Max i det första kom 3:a efter finländaren och svensken Henke Karlsson, som för övrigt är en mycket rutinerad förare som tidigare vunnit nästan allt han kört, och i det andra kom 4:a efter att hans teamkompis Fredrik Eriksson kört om honom, slutade han på delad 3:e plats totalt efter den första deltävlingen. Vi var mäkta stolta över barnbarnet.

Barnbarnens katter var naturligtvis också med på racet. Här ser lilla damen lite sur ut men det är hon inte, hon är bara intresserad av omgivningen.


Hennes brorsa var lite tröttare.


Nu ser vi fram emot nästa deltävling som går i Örebro den 17:e juni.

4 kommentarer:

 1. Ni har en "häktisk" tid nu med tävlingar. Måste vara jättekul att kunna följa dem på nära håll. Husbil är bra!!!

  SvaraRadera
 2. Spännande värre, inte fy skam med en tredje plac i SM, grattis! Vackra katter i familjen kan jag tycka även om jag har ett respektdullt avstånd till dem ;-)

  SvaraRadera
 3. Brorsan ger nog katten i tävlingarna :-)

  SvaraRadera
 4. sv: Om marknaden flyttar får jag väl skaffa en almanacka eller nåt för att hålla reda på dagarna ;-)

  SvaraRadera