Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 23 maj 2012

Nu är det körigt


I lördags kom vi hem från vår resa. Det har varit dåligt om tid för uppdateringar av bloggen sen dess, men nu kommer en liten sammanfattning.

Vår resa startade ju i påskveckan, direkt efter att vi hade besiktat husbilen. Vi hade planerat och packat för sommarväder. När vi åkte senast vid samma årstid, då till Italien, hade vi riktigt varmt sommarväder. I år har vädret varit sämre, det har varit soligt men inte lika varmt som vi hade förväntat oss och ganska blåsigt.

Vår resa gick ner till Franska Rivieran via Grand Canyon du Verdun. Den här resan är nog den som det varit mest strul med.


Det började med att höger framhjul fick sig en liten skada när besiktningsmannen satt på någon manick för att kolla hjulet vilket gjorde att förlängningsslangen till luftpåfyllningsanordningen låg och nöttes. I Frankrike hade den nötts så mycket att luften gick ur och vi fick byta till reservdäcket. Skadan syntes inte förrän man tog av navkapseln. Nu har vi beställt ett nytt däck via Internet för säkerhets skull, då har vi nya däck på alla 6 hjulen vilket känns skönt.

I Schweiz var det dags för parabolen att lägga av. Vi trodde att det var recievern som var trasig, vi beställde därför en ny via nätet när vi låg på ställplatsen "Chez Marcel". Då strulade det igen när recievern skulle skickas till ställplatsen, efter ett antal arga mail till leverantören fick vi äntligen den. Då visade det sig att det var inte recievern det var fel på. Efter samtal med JR Larm beslöt vi oss för att köpa ett nytt LNB-huvud, det funkade fortfarande inte. Vi bestämde oss då för att passera Oysterfabriken på vägen hem, där lyckades dom efter mycket om och men rätta till felet.

Vid ställplatsen vid Carro utanför Marseille var det dags för nästa haveri. Jag stod och matade in mynt i parkeringsautomaten när det plötsligt smällde till kraftigt under motorhuven, va i jösse namn är det nu var första tanken. Anders sprang ut och öppnade motorhuven och då visade det sig att en koppling till AC,n hade släppt. Ok, det var ingen katastrof motorn gick ju att köra ändå men vi fick klara oss utan AC resten av resan. Igår var Anders till AC-firman och nu fungerar den.

Sammantaget är ju dessa problem värdsliga ting, allt går att rätta till. Huvudsaken är att vi klarat oss från några olyckor med personskador och har också sluppit se några andra som råkat ut för det och det är vi glada för.En liten reflektion vi gjort den här resan är att medelåldern på husbilsfolket verkar vara ganska hög nu, åtminstone när vi var i framförallt Tyskland men även i Frankrike, själva tillhör ju vi nu också den övre gyllene medelåldern. Några gånger har det varit väldigt nära att vi blivit påkörda när vi stått på några trånga ställplatser, vi har snabbt fått sprungit ut och hjälpt till att dirigera. I Tyskland har man varit mycket tidigare än i Sverige att upptäcka fördelarna med husbil och förmodligen därav den stigande medelåldern. I Italien och Spanien är det många fler yngre och barnfamiljer som åker husbil. Vi får väl hoppas att man inser när det är dags att ställa in husbilen när man inte längre kan framföra den på ett säkert sätt, samtidigt kan jag tänka mig att det måste vara väldigt svårt att ge upp ett liv som gett en så mycket av äventyr, frihet och glädje.

Närmsta tiden går nu åt till att göra en riktigt genomstädning av husbilen och försöka få trädgården i hyfsat skick.

I helgen startar första SM-deltävlingen i Supermotard, den går  på Sala Racing Park, då håller vi tummarna för barnbarnet. Som en liten rolig parentes kan nämnas att Sala Racing Park nu drivs av en "gammal" Ljusteröbo.

6 kommentarer:

 1. Det har varit härligt att följa er på resan, se många fina platser och tips men också att ha varit med er i mer trista situationer. Tack för dé! Nu får ni fixa och dona innan det blir dags för nästa tur. Ha dé!
  PS. Jag blir galen på robbotorden. Ibland ger jag upp med kommentarerna, då jag inte kan tolka bokstäverna. Har ni haft strul med er webb? Vi har tagit bort dem och det har fungerat bra. DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog nu också bort dom jobbiga texterna. Tack för tipset.

   Radera
 2. Oj så mycket krångel! Men som du säger, världsliga ting som ju går att åtgärda.

  Det är så vackert där i Gorges du Verdon! :-)

  SvaraRadera
 3. När inte allt går på räls får man mycket erfarenheter som man inte skulle ha fått annars. Jag är den förste att hålla med om att det ät otroligt tråkigt när det händer. Så länge det är världsliga saker går det att leva med det. Skönt att ni är hemma välbehållna,

  SvaraRadera
 4. Trist när saker strular och går sönder, men som ni säger, det är världsliga saker. Av nån anledning brukar saker dessutom hända i samma veva tycker jag, så nu kanske ni klarar er ett tag! ;)

  SvaraRadera
 5. Har varit kul att följa er på resan. Visst är det tråkigt när saker händer eller inte fungerar, men efter ett tag har man glömt allt det tråkiga och kommer mest ihåg alla trevliga ställen och allt roligt man varit med om. Tur att det mesta går att fixa till :-)

  SvaraRadera