Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 6 maj 2012

På väg igen från Palavas

Efter Palavas styrde vi kosan mot Cap Agde, en av våra många favoriter. Ställplatsen organiseras av camping Le Clape som ligger bredvid, kostade 10 euro utan någon service. Ska man fylla vatten och tömma får man betala extra. Det som är extra bra med denna ställplats är att den ligger så centralt med närhet till playa och massvis av restauranger, barer och affärer. På promenaden vid hamnen var det full fart.


Vid playan fanns det även dom som badade. Vädret var kanonfint.


Platserna är ganska stora och man står bra på asfalt.


Nästa dag var det sämre väder så vi valde att åka vidare norrut. Vi tog in på en camping som ligger i Valence. Döm om vår förvåning när vi blev mottagna av goda vänner, en av Anders tidigare arbetskamrater. De var på väg ner mot La Manga och hade kommit till Valence några timmar före oss. Vi parkerade bakom deras husvagn. Visst är världen ovanligt liten? 


Vi fick en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans  tills vi åkte vidare dagen efter åt var sitt håll.


Nästa etapp hade vi planerat till ställplatsen i Baume les Dames. Det är ytterligare en av våra favoriter. Stora bra platser, vi betalade 8,40 euro och då ingår 16 amp el. Eftersom det var fint väder valde vi att stanna över ytterligare en dag då vi passade på att städa och tvätta lite.


Ställplatsen ligger väldigt fint omgiven av mycket grönska och höga berg, lugnt och rofyllt. Endast grannens får hörs bräka.


Nedanför ställplatsen finns gästhamn för kanalbåtar, utefter kanalen finns cykelvägar. 


Därefter hade vi prickat in en ställplats i Alsace, i byn Kaysersberg. Det var en stor ställplats med plats för många och stora bilar. Här träffade vi på två svenska husbilar, det ena paret var på väg hem från Peniscola och de andra var på väg ner en bit i Frankrike.


Det var gångavstånd till den mysiga gamla staden...


med sina många korsvirkeshus. Vi betalade 7 euro, ingen ström fanns, vatten och tömning fanns på platsen.Nu står vi på en fin ställplats i Bad Schönborn i Tyskland. Imorgon ska vi åka till Oysterfirman för att förhoppningsvis få ordning på vår parabolantenn. Vädret har de senaste dagarna varit dåligt, moln, regn och ganska svalt.

Hemma i Sverige pågår supermotardträning för fullt. Nu har även yngsta barnbarnet provat på att åka på storebrors Honda. Det gick enligt uppgift riktigt bra, kanske det kan bli en blivande supermotardbrud. Hon ser väl tuff ut i sin utstyrsel.


Ser ut att ha dom rätta takterna även om nedlägget i kurvan ännu inte kan mäta sig .......


med brorsans.

4 kommentarer:

 1. Åh, ni är på väg norrut, forts trevlig hemresa! Jag har varit lite OFF över helgen, Jan har gjort sin höftledsoperation,måter hemma idag, han mår prima!

  SvaraRadera
 2. När jag ser dina foton blir jag sugen att åka söderut, men samtidigt är det ju väldigt fint här hemma, med alla vackra blommor. Ha dé!

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder och så trevligt du har beskrivit allt ni sett och upplevt, vi njuter att få ha varit med. Ta det nu lugn och fint på vägen hem Kramar från oss i Figeholm

  SvaraRadera
 4. Förstår ni haft en härlig hemresa, en av våra favoritplatser har ni också besökt. Nämligen Kaysersberg i Alsace. Där har de också bland det godaste vinerna. Hoppas ni får ordning på er parabol nu. Kör försiktigt resten av vägen. 3 M

  SvaraRadera