Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 8 maj 2013

Sommar??????

Åh, äntligen verkar sommarvärmen ha kommit hit till oss i kalla Norden.

Då var det dags att ta itu med städning. Först på morgonen idag städade vi halva huset. Därefter lite välbehövlig lunch bestående av kokt ägg, yoghurt, flingor och smörgås. Därefter var det dags att ta itu med vår uteplats. Plattorna hade blivit ordentligt smutsiga i vinter, dags att ta fram högtrycken. Utav bilderna kan man tro att Anders gjorde det mesta av jobbet, men i det här fallet var det jag, Birgitta, som tog tag i högtrycken, Anders har nämligen problem med handlederna. Det är bra när man kan hjälpas åt.


Efter att Alonso legat och tittat på när vi donade för fullt var det dags för hans tur.

Efter flera promenader i skogen och även promenader i dammig gatumiljö så luktade han inte så gott, ett bad låg överst på önskelistan. Nämnas kan även att han har en förkärlek av att "gosa" sig i diverse "skit", undrar vem han fått det ifrån. Trodde att detta beteende skulle försvinna med valpåldern men icke sa nicke... Efteråt njöt han av att ligga i husses knä när vi såg Giro Italia på tv. Det var mysigt att ligga inlindad i husses badlakan.


Nu ser vi fram emot att se hockeyn ikväll, även om vi inte är några direkta fan så kan det ju vara kul att se Sverige möta Norge.

8 kommentarer:

 1. Så det var du som tog det mesta av högtryckstvätten? Jo, jo. Vi säger väl det då... ;-)

  SvaraRadera
 2. Tur man kan hjälpas åt :) Här har det varit trädgårdsstädning, insidan får vänta ett tag.
  Bäst att passa på ute när vädret tillåter.
  Ha de gott.

  SvaraRadera
 3. Mycket pyssel, så det gäller att dela på gracerna. Ha dé! Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Och Sverige vann ju mot Norge. Värre var det för Finland som fick på nöten av USA, men dittills hade vi ju idel segrar bakom oss :-)

  Kom in här av en slump då jag fick för mig att läsa bloggar om husvagnssemestrar och andra resebloggar.

  SvaraRadera
 5. Ja visst är det härligt när sommaren börja smyga sig på!
  Bella avskyr att bada, men ibland är det ju nödvändigt. Men så fort hon kommer ur duschen så blir det en rejäl rusch, genom huset, fram och tillbaka ett antal gånger, upp i soffan, ner på golvet, en rusch till genom huset och upp igen.... så där håller hon på sen måste man rulla sig på mattor och annat mjukt. :-)

  SvaraRadera
 6. Efter besök både på norra Öland och i Blekinge så kan vi också konstatera att sommaren är här. Alla utslagna blommor och träd talar sitt tydliga språk. Vi har även hört näktergalen och göken samt sett att stararna är i full gång.

  SvaraRadera
 7. Jo, nu e de bannemig varmt som tusan i hemmat oxå! Vi mötte vårsommar i Aschbach, kolla bilderna sp kul vi hade...

  SvaraRadera
 8. Tur att vi har en hund som undviker att bli smutsig eller blöt. Väjer för vattenpölar t.ex. Gillar dessutom att bli duschad av massageduschen men springer sedan runt hela huset och gnor sig mot möbler för att torka fortare. Men efter en stund gäller samma sak som med er Alonso, upp och ligga tryckt intill med en handduk intill kroppen på någon av matte eller husse. Luktar inte så gott heller. Nu har vi gjort klart i trädgården och ger oss snart upp en tur till huvudstaden efter att ha varit på servicebesök på vägen. Ska bl.a. Hälsa på sonen som bor kvar i Sthlm bl.a. Skall bli kul. Skönt att ge sig ut igen. Kram på er 3 M

  SvaraRadera