Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 6 maj 2013

Det smittar visst av sig....

En av våra grannar har tidigare pratat om att dom var sugna på att köpa husbil. Häromdagen kom dom hem med denna Carado. Dom hade varit nere och köpt den i Tyskland, nu väntar dom bara på att få de svenska registreringskyltarna sen kan dom ge sig ut på tur. Det börjar bli mer och mer husbilar på Ljusterö och det är ju kul.


Det var ju ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, sedan dess har det ju varit Valborg. Valborgsmässoafton började lite blåsigt och kallt. På eftermiddagen gick vi upp till vårt utsiktsberg som ligger på området där vi bor, vid vackert väder kan man se ända bort till Globen. Man ser även när Finlandsbåtarna trafikerar farlederna. Många valborgsaftnar har vi tillbringat här uppe när tomtföreningen anordnat brasa med korvgrillning och allsång. På kvällen kunde man här uppifrån se en massa olika valborgseldar. Senare år har det varit lite sämre med intresse för det, många av tomtägarna har ju blivit gamla och det har inte kommit så mycket nytt yngre folk.På den här bänken kan man njuta av utsikten. Bakom bänken ligger en gammal militär "bunker", det finns två likadana här uppe.


Alonso tycker det är kul att springa omkring i bergen.


Det här gillar han verkligen också, när han får springa lös på vår "mysiga stigen" som börjar mitt över vägen vid vår tomt och som går igenom skogen. Där gick vi även med vår tidigare hund, som vi köpte när barnen var små, han gick bort 1984. Den här stigen var även vår kisse Rosita,s favorit, hon blev ju tyvärr sjuk och gick bort 2010. Hon var syster med vår lilla "Grålle" som fyller 12 år nu i maj.


Idag fick mina pelargoner, som jag köpte på marknaden i Guardamar, äntligen komma ut på trappen. Hoppas nu att jag inte behöver ta in dom igen.


Även våra många kaktusar har fått sina platser ute på verandan, dom klarade övervintringen verkar det som. Jag är lite orolig för en av kaktusarna, den tredje från höger, den ser lite dålig ut och har fått ett "hål" nertill nästan vid jorden. Jag har varit extra försiktig om den och vårdat den ömt eftersom vår äldsta dotter köpte den i Italien när vi var ute med vår husvagn. Då var kaktusen yttepytte liten och har sen dess blivit ordentligt stor. I år blir det 23 år sedan våra bägge flickor omkom i en båtolycka så den kaktusen har klarat sig länge men nu kanske det inte går längre.


Vi är inte så mycket för en massa rabatter med blommor men några påskliljor har faktiskt kommit upp, dom lökarna är jättegamla. Tidigare hade vi satt tulpanlökar men när sen tulpanerna kom upp så blev dom uppätna nästan meddetsamma och vi uppskattar ju att se lite djur på tomten så då struntar vi i blommorna istället.


Nu börjar snart Supermoto säsongen att dra igång igen. Vårt barnbarn Max siktar in sig på att köra SM, som han blev trea i förra året, men han siktar även på att köra några EM tävlingar utomlands. Våra närmsta planer nu är att ta husbilen och följa EM tävlingen i Tjeckien som går runt midsommarhelgen. Det ska bli spännande.

2 kommentarer:

  1. Vi har också märkt av det där med att det smittar... Kul! :)

    SvaraRadera
  2. När vi var i Benidorm 2010 fanns en vagn på campingen, med runt 55 krukor med kaktusar. "Det är inte bara husbilar som smittar av sig".

    SvaraRadera