Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 24 maj 2013

Vissa helger är längtan bort intensivare......

I helgen går Formel 1 racet i Monaco. Gissa om vi längtar dit nu, vi har varit där vid flera utav Formel 1 racen, senast var år 2010.

Vi tror inte att man kommer närmre förare och stall vid något annat race än i Monaco.


Man tycker att man nästan kan röra vid förare och team. Här kommer Bernie Ecclestone och Flavio Briatore gående ut från ett Motorhome.


Det är bara någon meter som skiljer oss åt, häftigt.


Hela veckan sjuder det av liv på gatorna, en otroligt häftig upplevelse att vara där då. Det är lika häftigt att uppleva atmosfären, om inte häftigare, som att se racet. Ofta har vi sett själva racet på tv efter att vi insupit atmosfären i Monaco hela veckan.


Inte att förglömma är promenaderna i hamnen och kolla in alla lyxbåtar.


Det var nära här att vi gick upp till Red Bulls häftiga anläggning som ligger på en ponton i vattnet.


Är man i Monaco måste man gå in på Stars 'N' Bars och dricka en öl eller äta en hamburgertallrik. Där kan man frottera sig med kändisar. En gång när vi var där satt Mika Häkkinen och hans familj vid ett bord bredvid oss. En annan gång satt kommentatorerna Eje Elgh och Janne Blomqvist vid bordet bredvid.

 

När man sen är trött efter alla upplevelser så åker man hem till campingen,  Camp Municipal Le Plateau Saint Michel, i Menton. Den ligger på vespaavstånd till Monaco, högt upp på en höjd med fin utsikt. Därifrån går det trappor ner till själva centrum i Menton, dock en liten varning för dessa trappor om man inte har så bra kondis. En lite rolig grej var att bakom oss stod en stor husbil med ett gäng killar som jobbade med att "rigga/bygga" upp Red Bulls anläggningar, det var ett gäng trevliga killar från Österrike. Här kan ni läsa mer om våra äventyr i Monaco från år 2010.

 Mer upplevelser från 2010. 

 Ännu mer..

Nu håller vi alla tummar vi har för Alonso i helgen.

4 kommentarer:

 1. Kan förstå att ni längtar dit när ni har ett sådant brinnande intresse. Ljudet och doften av bilarna tycker jag är speciellt, var på Österrich ring för mååååånga år sedan.
  Vi besökte Monaco 2009, dock inte då det var Formel 1, en matbit på Stars ´N´Bars blev det och vi blev bjudna ombord på en av de större båtarna, oj vilken båt!
  Vi hjälper till att hålla tummarna!

  SvaraRadera
 2. Vi håller def. med er för i Monte Carlo finns F1-känslan ständigt närvarande.
  Att få köra banan med personbil ger ju gåshud som varar hur länge som helst...
  Vi sitter i husbilen just nu intill racerbanan i Mantorp. Var och servade husbilen på Östgöta Camping igår.
  Även vi håller naturligtvis tummarna för Alonso, men det finns ju en viss risk för att Mercedesteamet kan slå till i helgen !?!

  SvaraRadera
 3. Nice berättelse! Kanske tar en av våra från Monaco nån gång!

  SvaraRadera
 4. Åh ja verligen härligt! Man blir så avis! Ser s fint ut och lite racing är ju aldrig fel.
  Vi lär väl få hållas på närmare avstånd i sommar verkar det. Men det kommer fler år.

  SvaraRadera