Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 22 januari 2015

Borta bra men hemma bäst, i husbilen alltså, eller???

Vår familj i husbilen består av fyra individer, två tvåbenta och två fyrbenta och alla är lika viktiga.


För det mesta deltar alla i måltiderna fast kanske på lite olika sätt.


Sedan förra året har det varit tradition att svenskarna träffats på restaurang Peppar Mill för gemensam middag på tisdagar, i början när vi kunde sitta ute var vi med för då kunde vi ta med Alonso. När det sedan blev kallare och dom flyttade in så har vi inte varit med då man inte får ta hund med sig inomhus.


I tisdags bestämde man sig istället för att prova campingens restaurang för tisdagsmiddag. Då bestämde vi oss för att lämna våra troll i husbilen och vara med på middagen.

Det blev något av ett rekord för vi var 39 svenskar totalt, kyparen såg något chockad ut fastän dom var förvarnade om att vi skulle komma men inte exakt hur många vi skulle bli.


Lite dåligt var det att det endast var en som tog upp beställning så när dom som satt i början av bordet fick in sin varmrätt, efter att ha intagit förrätt, så hade vi som satt i slutet på bordet ännu inte fått göra vår beställning.

Till slut verkade det ändå som att de flesta var mätta och belåtna.

Men vi kan nog ändå konstatera att den godaste maten lagar vi nog i alla fall i den egna husbilen efter att ha inhandlat diverse varor i de lokala affärerna på plats med ett undantag för de alltid lika smarriga tapasen som vi intar i Gamla stan. Vi är nog inga riktiga restaurangmänniskor, trivs bäst hemma med det våra tillsammans med egen lagad god mat, men vi är nog alla olika och tur är väl det.

Idag tog vi en tur till camping La Colina som ligger i Albir, vi har inte varit där sen förra året. Gissa vad som mötte oss där, jo dessa skyltar. Skulle vi våga gå in fast vår hund väger 8 kilo, efter lite övervägande bestämde vi oss för att vara olydiga och trotsa förbudet och gå in.


Vi behövde inte gå långt för att hitta en liten hund som definitivt vägde över 4 kilo, vi fick då reda på att man såg tydligen mellan fingrarna på hur mycket hundarna vägde för deras vägde 8 kilo, det vill säga lika mycket som Alonso. Det hade väl då varit bättre att ta ett mått för hur stora hundarna var, till exempel mankhöjd istället för vikt om man nu vill undvika att ha stora hundar på campingen. Vilket i och för sig är ett knäppt beslut, en stor hund kan ju vara mycket lugnare och stillsammare än en liten ettrig sak, jag undrar hur man har tänkt där?

I vilket fall så såg vi väldigt många stora husbilar på campingen, många Morelo och Concorde. Det var väldigt många svenskar, norrmän och holländare.Campingen ger ett fräscht intryck med mycket grönytor, dessvärre även många träd, och breda gator.
Längst mer mot stora vägen har holländarna intagit sitt revir med sina husvagnar, sen kom tydligen norrmännen och därefter svenskarna på rad. Priserna är något dyrare än på vår camping El Raco, för en hund betalar man 1 euro och ingen el ingår, enligt uppgift betalade en svensk familj med hund för en längre vistelse 15 euro per natt plus el.5 kommentarer:

 1. Ska ni åka till Jerez och F1 testerna där nu snart?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej i år står vi över för Anders saknar det riktiga F1-ljudet, dom nya turbomotorerna bara morrar och det är inte samma sak att uppleva på plats.

   Radera
 2. Rekordantal på restaurangbesöket, tveksamt om man hinner prata med alla och om personalen håinner serbera alla samtidigt då man vill ha varm mat ;-/
  Trevligt o se att Camp Collina håller på kvaliteten, den SvenskSpanska familjen är toppen menar vi :-) Deras hotell iAlbir är också poppis, har ni provat maten där?

  SvaraRadera
 3. Roligt att se era fyrbenta familjemedlemmar leka hihi Förstår att det blev en chock för restaurangen med såå många besökare samtidigt.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 4. Kul att få del av campinglivet. Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera