Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

söndag 11 januari 2015

Lite ställplats- och campingutflykter

Det har varit lite skriverier om ställplatserna Orange Grove och Camperpark Costa Blanca, det påstods att de inte hade alla tillstånd och att de därför skulle stängas. När det gällde Orange Grove så såg vi dementier om det men inte när det gällde Camperpark Costa Blanca, vi var därför lite nyfikna på hur det hade gått, hade dom fortfarande öppet?

I fredags åkte vi till Alfaz del Pi för att titta. Först passerade vi Camperpark Costa Blanca och den verkade vara öppen för det stod en hel del husbilar där.

Vi åkte sen vidare till Orange Grove, och samma där den var öppen och det stod en hel del bilar även där, det fanns dock lediga platser. Tidigare har det stått en del svenskar och norrmän där men nu såg vi endast några stycken, resten var engelsmän och holländare och en och annan tysk.


Platserna med havsutsikt är ju finast men när det blåser är det nog inte nådigt att stå där.Här ser man servicebyggnaden och den lilla poolen framför, där brukar man ha lite grillpartyn.


Vi skulle kunna tänka oss att stå här några dagar om man är på resande fot, men vi skulle nog i så fall kanske i det läget ändå välja ställplatsen San Antonio som ligger precis vid havet mellan Albir och Altea, den skrev vi om i våras när vi stod där en kortare tid.

Idag tog vi en tur ner till Santa Pola med Smarten, som ligger söder om Alicante. Där har dom en camping, Camping Bahia, som är mycket populär bland svenskar, den ligger en bit från havet.
Den här bilden är tagen från de övre platserna, campingen ligger i en sluttning där man gjort som terrasser.


Här skymtar man stan i bakgrunden.Den stora vägen upp igenom campingen är asfalterad, sidogatorna består av grus. 


Vi upplevde det som att platserna har varierande storlek.
En del platser är riktigt "grunda".


Våra tidigare grannar från El Raco var tyvärr inte hemma.Vårt intryck från servicebyggnaderna var goda, det såg rent och snyggt ut.


Den här byggnaden ligger på vägen upp till dom översta terrasserna, vi är lite osäkra på vad som ryms där men vi tror att det är någon form av samlingslokal, bar eller dylikt, bakom verkade det finnas en liten butik. Vi kunde inte se en enda ledig plats där vi gick, jag tror att en bidragande orsak till att campingen är så populär är det förhållandevis billiga priset om du stannar en längre tid under lågsäsong.

När vi varit på campingen åkte vi vidare ner till strandpromenaden vid hamnen som är riktigt uppiffad sen vi var där sist, tyvärr så hittade vi ingen parkering så vi kunde stanna och ta några bilder. Vi kunde dock konstatera att det byggts en massa fina barer, restauranger där det satt en massa folk, men det var ju förstås söndag, vet ej om det är lika livat en vanlig vardag.

Trötta efter en ganska lång utflykt tyckte åtminstone Alonso att det var skönt att vara hemma igen.5 kommentarer:

 1. De måste vara en frihet att ha Smarten och köra runt med där nere. Lite när man vill , kul att läsa om er övervintring..
  Sköt om er..

  SvaraRadera
 2. Det var märkligt beträffande Camperpark Costa Blanca - vi var där för 2 veckor sedan och då var den ställplatsen stängd och grindarna låsta med tjocka kättingar !
  Orange Grove däremot var öppen, men inte en enda svensk- eller norskreggad husbil fanns där.

  Beträffande Bahia Camping i Santa Pola så kanske ägarna vaknat till liv - vi har besökt campingen åtskilliga gånger i fjol och i år och då har servicehusen inte städats ordentligt i "modern tid" - det hjälper kanske att skriva några negativa omdömen för att ansvariga ska vakna till liv...
  Bortsett från det så är det en camping som vi, och många med oss här på El Raco i Benidorm, inte skulle kunna tänka oss att bo på !

  I det rosa huset finns det en liten bar och inget mer - dessutom är livsmedelsaffären stängd under hela vintern !

  SvaraRadera
 3. Intressant att se sig omkring! Alltid trevligt att stå vid vattnet, men visst kan det blåsa! I Bretagne stod vi två gånger nära havet då det blåste och skakade rejält i husbilen... så att vi vaknade många gånger under natten. Skön bild på Alonso också! :)

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder på Alonso. : )

  SvaraRadera
 5. Alonso kan verkligen konsten att sträcka ut och koppla av ;)

  SvaraRadera