Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 14 mars 2011

Trappträning och kakel

Det har varit en omskakande helg när man tänker på vad som hänt i Japan. Vi har följt händelseförloppet via rapporteringen på tv. Det började på fredagmorgonen när vi vid frukostbordet tittade på God Morgon-programmet. Vilka hemska bilder när man såg vågorna slå in över land. Man har svårt att greppa alla konsekvenser som jordbävningen har medfört. Människan är ju så otroligt liten och utsatt när något så fruktansvärt inträffar.

Med tanke på ovanstående så känns det knepigt att berätta om vad vi här hemma har sysslat med, det får så olika proportioner.

Alonso har kämpat med trappträning. Vi bor ju i ett hus med två våningar, mellan planen har vi en "öppen" trappa. Vi har varit rädda för att Alonso skulle ramla i trappan därför satte vi upp galler. Nu när han blivit så stor att han inte kan ta sig igenom spjälorna har vi tagit bort skydden. Nu var det dags att han skulle lära sig att gå i trappan.

Han stod länge och klurade på om han skulle våga. I början fick vi hjälpa honom genom att ställa frambenen på första trappsteget.


Nej, va läskigt det ser ut!

Man ser ju rakt ner i trappen och tänk om jag ramlar!

Efter ett tag sprang han själv upp för trappen, det tyckte han var kul. Däremot vågade han inte gå nerför, då fick vi bära honom, men fort som tusan sprang han upp igen. Efter ytterligare ett tag fick han även kläm på hur man gick nerför. Nu går han upp och ner hur lätt som helst.

För ett bra tag sedan började vi riva vårt ena badrum för att istället klä det med kakel och klinkersgolv. I och med att vi varit utomlands långa perioder har ombyggnaden stått still. Nu har dock Anders fått fart på det igen. Mycket jobb har det varit med allt som måste till för att få till det efter konstens alla regler, fuktspärrar och dylikt. Nu väntar vi på att vi ska få hem golvplattorna, som också ska bli en bård på väggen.


Ja det var lite som har hänt i vår lilla värld. Idag har vi några plusgrader och det regnar lite grand, nu håller vi tummarna för att det ska göra att snötäcket minskar.

7 kommentarer:

 1. Inger och Ingemar14 mars 2011 17:18

  Visst är det med sorg vi upplever den stora katastrofen i Japan! Känner igen dina reflektioner beträffande detta och våra egna små vardagsupplevelser. Samtidigt gäller det här som i andra sammanhang...livet måste gå vidare.

  Alonso gör ständigt nya erfarenheter. Han blir duktigare och duktigare ser vi. Ni har väl filmat honom hoppas jag!

  Vad duktiga och praktiska ni är, som kan fixa så mycket på egen hand.

  SvaraRadera
 2. Matts Torebring14 mars 2011 19:18

  Ja vi vet inte hur bra vi har det, våra familjer och gemenskap, fina hus, fina husbilar och våra små husdjur. Hur hemskt kan det bli, värsta jordbävningen någonsin, flodvågen som tog allt och att dessutom känna det radioaktiva hotet hela tiden.

  PS. När Husse gick ned till vår bottenvåning skällde Brownie till dess någon öppnade ytterdörren och vips var hon på baksidan och in till Husse. Upp gick det fort i trappen, men aldrig nedför.

  SvaraRadera
 3. Trots hemskheterna i Japan är det kul att följa Alonsos framsteg. Det är förresten trevligt att se på era framsteg med badrummet också. måste vara skönt när det blir klart. vi hade en sån omgång med vårt badrum förra året. Nu njuter vi av resultatet. Ha dé!

  SvaraRadera
 4. Visst ter sig ens egna "världsproblem" tämligen simpla när man ser nu vad som har hänt - och händer - i Japan...

  Han var i alla fall snabb på att lära sig att bemästra den läskiga trappen :-)

  sv: Bilden var tagen från en alptopp. När vi såg det "hemska ovädret" så åkte vi åt ett annat håll ;-)

  SvaraRadera
 5. Hej Anders och Birgitta

  Gillar ni att resa? I så fall skulle ni kunna tänka er publicera en artikel på er blogg skriven av expedia.se som innehåller en länk som går till deras hotellboknings sajt?
  Alla våra artiklar handlar om resor, antingen om en stad i Europa (som Barcelona eller Paris) eller tips om hur man kan spara till en resa mm.

  Tack för ni tagit er tid och läst. Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor. Jag skickar gärna en artikel till er om ni är intresserad.

  Mvh

  Marie Sjöström
  Online Researcher
  Oban Multilingual
  marie.sjostrom@obanmultilingual.com

  SvaraRadera
 6. Ja det är verkligen hemskt och tragiskt det som hände och händer i Japan! Man borde verkligen lära sig att inte klaga på småsaker som vi många nog är "bra" på.
  Han är så söt lilla vovven - har ni hört det nån gång förut ;-))

  SvaraRadera
 7. Kikar in och lämnar en kommentar när jag sitter här hos mamma vid hennes dator....
  Visst är det hemsk med det som hänt och händer i Japan, datorlös som jag är så var jag ovetande ganska länge innan jag såg på några nyheter på tv´n. Men nu försöker jag följa dt så gott jag kan via tidningar och radio och tv.
  Stor o duktig han blivit lilla Alonso, det där med trappor vr säkert skrämmande i början men det lärde han sig snabbt!

  SvaraRadera