Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 3 mars 2011

Äntligen Mars

Nu har vi äntligen gått in i en ny månad. Vi längtar otroligt till våren och att alla drivor av snö ska försvinna.

Alonso och lilla kissen blir mer och mer kompisar. Lilla "Grålle" kommer mer och mer underfund med att Alonso inte är farlig utan bara vill leka och har själv börjat bli sugen på att leka ihop med honom, men det har inte lyckats helt ännu. Här är dom ute på trappen i solskenet bägge två.

Igår var vi av ön för att handla kakel och lite annat. Vi hade lånat sonens släp och passade då på att samla ihop lite grovsopor för att lämna på sopstationen Brännbacken. De är bra service där, det kostar ingenting att tömma ett släp med grovsopor. Det som är lite roligt är att jag, Birgitta, för cirka 30 år sedan har jobbat på Brännbacken. Då var det en stor avfallsanläggning där man malde soporna och av det blev det antingen kompost eller så gick det till förbränning i ett värmeverk. Jag skötte det administrativa på anläggningen, men som sagt det var längesedan. Nu håller man på att täcker över tippen med schaktmassor som man får från vägbygget av Norra länken, schaktbilarna går i skytteltrafik.

Alonso skötte sig fint på resan, fick göra bekantskap med jättestora lastbilar och en massa vanliga bilar. Naturligtvis fanns det också en hel del roliga människor som han fick hälsa på.

När vi stod i färjkön på väg hem så kom som vanligt Finlandsbåtar som passerade förbi i farleden. Den här gången var det Cinderella och Birka Paradise. Som ni ser på bilden står det en husvagn parkerad, den står bakom affären vid färjeläget. På sommaren ser vi en hel del husbilar som stannar till där för övernattning. Det finns ingen tömning eller vatten vid parkeringen men dock en liten affär och ett gatukök.
Alonso började för ett tag sedan att tappa sina mjölktänder. Det började med dom små tänderna i fram i både över- och underkäken. Där har redan dom nya tänderna kommit upp. Nu var det dags för "huggtänderna", vi har väntat på att han skulle tappa dom för dom är så himla vassa. I början på veckan var "huggtänderna" i nederkäken verkligen lösa. Alonso tyckte nog att det kändes väldigt konstigt för han höll på med tungan ut och in i munnen. Till slut fick vi hjälpa honom en bit på traven. Skörden blev de två större tänderna som ni ser på bilden. Tanden i mitten satt bredvid, den hade han tappat tidigare.


Här kan ni se vilket bök han hade med tänderna.

11 kommentarer:

 1. Tack för ett gott skratt; visste ni att Alonso hade en så lång tunga? Gode värld så söt han är.
  Kramizar till er alla

  SvaraRadera
 2. Hur är det? Fick Alonso någon krona i glaset för sin tand? :-) Eller rättare sagt för sina tänder.
  De två goingarna har verkligen kommit närmare varandra nu. Vad söt den lille krabaten är!
  Hoppas våren snart kommer till er!
  Inger och Ingemar

  SvaraRadera
 3. Fniss-fniss, då är det snart dags att börja skolans första klass om mjölktänder/hugg-tänder har släppt. Han är såå gullig!

  SvaraRadera
 4. Matts Torebring3 mars 2011 20:14

  En kväll när jag gick hem från jobbet med min Brownie och hon gick lös som vanligt. Plötsligt var det inte roligt att följa med husse hem. Det satt en stor katt på stenmuren bredvid trottoaren. "Följ med hem" sa jag. Då reste sig katten och gick fram till Brownie och börja vänslas. "Okej" sa Brownie, då leker vi lite. Grålle verkar vara mer på sin vakt....

  SvaraRadera
 5. Underbart att det äntligen är mars! Det känns som en vårmånad trots allt, och idag har det varit sol :)

  SvaraRadera
 6. Kul att dom börjar bli polare på riktigt :-)

  Värst vad tungan for ut och in där ;-)

  SvaraRadera
 7. Härligt att de håller på att bli kompisar nu när Alonso går in mot "mognare" ålder. Kul med videosnutten. det killar nog en hel del i munnen. :)

  SvaraRadera
 8. skönt att dom lossnar,
  håll koll på dom andra huggisarna så att dom också lossnar ordentligt annars får ni höra av er,,,,,,man kan vicka lite på dom som är kvar eller också "kampa" med en trasa alt.handduk

  SvaraRadera
 9. Inger, Alonso har inte fått några kronor som våra barn fick när dom var små, däremot sparar vi dom tänder som vi får tag på i en liten smyckeask, dom flesta kommer han väl att svälja utan att man märker det.

  Globetrotterna, vi märkte efter ett tag att han hade en väldigt lång tunga, han behöver inte pussa så många gånger innan hela ansiktena på oss är blöta :-)

  Pia, Alonso gillar att gosa och tugga på "gosefilten" han fick av er så den är en bra tandhjälp.

  SvaraRadera
 10. Hi hi, vilket roligt minne den filmsnutten blir! Vad jag fnittrade här, han är för söt! Kul att ni lyckades rädda några tänder, mina hundar har svalt dom så aldrig har jag sett några här.
  Roligt att kisse och hund blir allt bättre kompisar. Det kommer nog fungera bra

  SvaraRadera
 11. Hej, gör en snabb titt in om er och några till nu när jag är hos Per på avd. Som synes har jag inte varit och skrivit något hos dig på ett tag, läser dock ibland en snabbis på jobbet men kan ju då av förklarliga skäl inte sitta och kommentera tyvärr. Per är kvar här minst i ca 3 veckor till innan han får komma hem igen på heltid. Det ser vi alla fram mot!
  Härligt att vi nu går in i marsmånad, i rabatterna hemma så har det börjat att knoppas..äntligen!
  Kram Agneta

  SvaraRadera