Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 1 augusti 2011

Motorhelg

Lagom till helgen hade vi städat ur husbilen efter vår senaste långresa. Då blev vi så sugna på att åka ut igen. Vi hade bestämt att vi skulle åka till Eskilstuna på söndagen för att se när barnbarnet skulle köra SM-tävling så färden gick till Eskilstuna redan på fredagen. Vi valde att ta in på campingen Parken Zoo. Den har ett perfekt läge, precis utanför grindarna ligger det stora köpcentret Tuna Park och den stora anläggningen Parken Zoo.

Dom här fina statyerna står vid ingången till Zoo.

Där finns också en jättestor poolanläggning som man har gratis inträde till om man bor på campingen.

På lördagen blev det en shoppingrunda med många inköpta reafynd. Vädret var jättefint.

På söndagmorgon åkte vi till motorbanan. Skulle Max knä hålla? Knäet fick lindas och han fick ha rejäla knäskydd under skinnstället. Den här tävlingen hade han bara en motorcykel, Aprilian, hans favoritcykel Hondan stod hemma i garaget och väntar på reservdelar. I första finalen började även Aprilian och krångla och Max fick bryta efter fyra varv. Han fick därför starta som sista man i andra finalheatet och gick i mål som tia. Det var ändå ett jättebra resultat för att vara skadad och åka på hans andracykel.


Här står dom i "waitingzon".

I deras husbil låg Alonsos nya kompisar och vilade, dom är av rasen Maincoon. Här är lilla Leo
och här försöker lilla Minou att titta ut genom husbilsdörren.

De blev många långa stunder i väntan på racen, tidsscheman ändrades hela tiden, ljussignalerna krånglade och även tidtagningsapparaterna krånglade, så det blev tummen ner för arrangörerna.

Efter tävlingarna hade vi ingen lust att åka hem, vädret var fortfarande bra, så vi valde att åka till ställplatsen nere vid gästhamnen i Västerås. Det blev en liten promenad utefter kajen och lite fotografier på dom fina husen. Där skulle man kunna bo.

Idag går färden vidare, vi får se var vi hamnar. Vädret är kanonfint.

1 kommentar:

  1. Visst är det härligt med husbil. Så olika miljöer. Ni verkar ha haft en härlig helg! Ha dé fortsatt bra på resan!

    SvaraRadera