Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 15 augusti 2011

Planering inför höstens resa

Nu har vi börjat med planeringen inför höstens långresa.

Jag har skickat efter en tvättmaskin med inbyggd centrifug som jag ska ha i husbilen. När vi var i Benidorm sist hade vår engelska granne en sån maskin och den fungerade jättebra enligt henne. Det ska bli skönt att slippa handtvätt alternativt att passa campingarnas tvättmaskiner när dom är lediga.

Vi har även skickat efter 4 vinterdäck. I Tyskland kräver man nu vinterdäck på drivaxlarna, på tunga fordon, när det råder vinterväglag. Eftersom vi har tvillingmontage var vi tvungna att köpa 4. Man pratar även om att motsvarande krav ska införas i Sverige och då är det ju bra om man redan har fixat det.

En sak som vi också måste förbereda är vilka sprutor som Alonso ska ha innan resan, rabiessprutan har han sen tidigare men det finns annat som han måste skydda sig mot.

Ja det är mycket att tänka på så det gäller att börja planeringen i tid.

5 kommentarer:

 1. Det där med tvättmaskin låter intressant. Enligt beskrivningen så ska den vara på 150W kan det stämma? I så fall kanske den el vi har via omvandlaren kan räcka eller måste man stå på en camping? Min elborste tar 400W och det funkar. Vet du vad den väger?

  SvaraRadera
 2. Det borde räcka med el från omvandlare, det har i alla fall vi räknat med. Jag vet inte vad den väger men det är inte mycket eftersom den är i plast.

  SvaraRadera
 3. Det tar nog ett tag till innan vi skaffar tvättmaskin till vårt tält :-)
  Men visst är det träligt med handtvätt...

  SvaraRadera
 4. förstår att det finns en del att planera inför att vara borta ett par månader, men samtidigt ett kärt besvär. Vi har däremot börjat att planera var vi ska ha in husbilen för vintern, känns som om det börjar bli dax att ta tag i den saken tyvärr
  kram

  SvaraRadera
 5. Alltid roligt att planera! Vi har ju istället kommit hem precis... Men lite små helgturer har vi redan börjat prata om! ;)

  SvaraRadera