Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 26 augusti 2011

Shoppingdag i Norrtälje

Idag var det dags för shoppingtur till Norrtälje. Imorgon ska vi fira dubbel födelsedag, min och vårt barnbarns. Medans husse skötte inköpen gick Alonso och jag en promenad. Vi gick genom den mysiga staden och ner till hamnen. Där hade vi tur, det var en liten marknad där dom sålde närproducerade produkter. Jag fick bland annat smaka på leverpastej gjord av struts, den var jättegod. Alonso skötte sig exemplariskt fast det var en massa hundar som skällde på honom.

Vid marknaden spelade en liten orkester, ett trevligt inslag.

Norrtälje är en mysig stad, denna dag var det dock lite dåligt väder så korten blev lite mörka. Här står vi på bron över den lilla mysiga kanalen, till höger ligger ett gammalt hotell med en mysig veranda.

Vi är ytterligare ett steg närmare vår långresa, de nya däcken är på plats på husbilen. Det är dubbfria vinterdäck. Vi har valt vinterdäck eftersom dom i Tyskland är hårda på kraven på vinterdäck vid vinterväglag. Med erfarenhet från förra året vet vi att vädret kan vara ganska besvärligt när vi åker hem från Spanien någongång i vinter. Idag fick vi även telefonsamtal från cykelhandlaren att vårt nya batteri till elcykeln har kommit. Nu återstår bara att köpa en elcykel till mig.

Nu hoppas vi bara att vädret blir fint imorgon då vi ska ha fest.

Visar ett litet roligt filmklipp. Anders skulle tvätta våra trädgårdsmöbler, det tyckte Alonso var jättekul han for som en skottspole.

3 kommentarer: