Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 17 februari 2012

Nässpray kan vara bra till mycketAlonso har haft det lite jobbigt nu. Först stukade han till bakbenet i söndags när han höll på och lekte inne. Det verkar inte vara något allvarligt för han har inte ont när vi tar på benet och oftast går han precis som vanligt men om han leker för häftigt så tar han några steg efter det på tre ben. I onsdags var han till veterinären och fick rabiesspruta och det var ju inte heller något kul. Till råga på det råkade vi klippa honom i pulpan. Han avskyr när vi klipper klorna och försöker hela tiden slita sig loss. Så här i efterhand kan vi konstatera att det är vårat fel att han inte gillar det. Vi skulle ha klippt honom ofta när han var liten valp så han fick vänja sig vid det från början, det är lätt att vara efterklok.

Hur som helst började det att blöda rejält efter att vi klippt i pulpan. Jag hade läst att potatismjöl var bra för att stoppa blodflödet så vi vräkte på potatismjöl, vi hade potatismjöl över hela golvet, men det hjälpte inte. Jag googlade då på "klippa i pulpan" och hittade ett tips om att man kunde spruta på nässpray. Som tur var hade vi nässpray hemma så det testade vi, och tack och lov så hjälpte det. Nu får vi ta det lite försiktigt med promenader dels för hans stukade ben och den skadade pulpan.

Inatt kom det ytterligare snö, nu har vi snart lika mycket som förra vintern. Enligt väderleksprognosen ska det tydligen bli plusgrader snart, det ser vi fram emot.

I helgen är det husvagns- och husbilsmässa, vi har ännu inte bestämt om vi ska gå på den. Det hade varit kul att få höra på Tina Thörner.

4 kommentarer:

 1. Ååh, stackars Alonso, fast han är "piggelinus" så vi tror han kommer igen. Hoppas ni kommer att lyssna på Tina för hon kan inspirera alla!

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig klippt en hund, men vi hade kanin och det var lika knepigt. Var alltid orolig att det skulle bli för stort klipp. Ha dé!

  SvaraRadera
 3. Stackars Alonso, som har råkat så illa ut! Hoppas han piggnar till snart! Ge honom en kram från mig!

  SvaraRadera
 4. Jag gjorde lika. Klippte samma klo två gånger och det blödde ordentligt. Vi har vit soffa och ljusgrå matta där hon sprang runt.
  Ring vetrenären och åkte dit. Han tittade mig i ögonen detta har du inte gjort bra. Hunden har ont! fick penicillin.

  Nils & Birgitta

  http://carthago.bloggagratis.se/

  SvaraRadera