Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 29 februari 2012

Vårkänslor

Idag är det riktigt vårlikt, sol, blå himmel, vindstilla, 8 grader varmt i skuggan och fåglarna kvittrar för fullt. Det här är grannens tomt.

Alonso och jag får ta korta promenader nu eftersom han har besvär från sitt bakben. När vi var hos veterinären kände hon på knät och sa att han hade ett glapp i knät som gjorde att det hoppade ur led ibland, hon angav också att det skulle vara medfött. Hon tyckte inte att det behövdes röntgas utan sa att vi skulle sätta upp en tid för operation. Dom hade en operationstid redan nästa dag, kostnaden skulle vara runt 15000 kr. Det man är lite fundersam över är om veterinärerna har för lite att göra.

När vi kom hem tog vi reda på lite mer om hundars knäbesvär, pratade bland annat med Alonsos uppfödare. För att konstatera att Alonso har ett medfött glappt knä bör man göra flera undersökningar och då utav specialister, veterinären som undersökte honom var ingen specialist. Det högst troliga är att han har fått sina besvär efter den "vurpa" han gjorde hemma på golvet, lika som när vi stukar oss. Om man som människa skadar sig så får man ju inte en operationstid omedelbart utan närmare utredning av specialist om man inte från början ser att det är en riktigt allvarlig skada. Alonso ska därför ta det lite lugnt ett bra tag framöver, om han sen fortfarande har besvär så tar vi kontakt med en specialist.

Alonso tycker det är trist att gå i koppel, därav den bedjande blicken.

Det finns ju så mycket spår som han vill springa och kolla upp.

Husbilen känner nog också att det kryper i "kroppen", undrar nog varför han måste stå stilla så länge när det nu verkar vara skönt väder.

Men det dröjer nog bara någon månad så är han på rull igen.

7 kommentarer:

 1. Härligt med vår därhemma, vi är på väg norrut snaart!
  Usch vad trist med Alonsos knä, verkar klokt att avvakta op.

  SvaraRadera
 2. Här är snön borta och idag var det riktigt varmt i luften. Känns hoppfullt! :)

  SvaraRadera
 3. Det var härligt med vår i luften idag. Jag tycker som Alonco, vi snälla hundar ska få gå lösa, om vi lyder och är snälla. Jag förstår att han lider.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fort han blir bättre i knät så får han springa lös igen, han är så jätteduktig när han får vara lös.

   Radera
 4. Oj vad snö ni har kvar, hoppas den smälter lika fort som den gör här nere hos mig. Nu har vi bara våra snöhögar kvar.
  vi tar vår premiärtur till helgen, ska bli skönt att vara på gång igen:)
  Skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, va härligt med premiärtur i helgen, vad avis jag blir. Vi måste mecka vår bil först och det har varit för kallt för det ännu, men till helgen kanske vi kan börja med det.

   Radera
 5. Här i Norrköping är det barmark sen en tid tillbaka. Visst längtar man ut med husbilen sådana här dagar. Men än kommer det väl ytterligare några vinterdaar. vi siktar på premiär i påsk.

  SvaraRadera