Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 9 februari 2012

Nej nu får det sluta snöa.

Nu har det snöat i flera dagar, vi vill inte ha mer snö det räcker nu. Snart är det lika mycket snö som förra året. Enligt väderleksprognosen ska det bli över noll grader snart, det ser vi fram emot.

Det är bra att bo grannar med närmsta familjen. Deras katter vill ofta gå ut på morgonen, ibland vill dom inte gå in när mattar och hussar åker till jobb och skolor. Då är det bra att gammelmatte och Alonso kan släppa in dom när vi går vår förmiddagspromenad. Ofta sitter då lilla tjejen, jag hon är visserligen inte så liten, på farstukvisten men killen är ofta ute i skogen. Visst är "lilla" katten jättefin, svansen är helt underbar. Alonso och katterna går jättebra ihop, enligt rasstandarden sägs den här rasen gå väldigt bra ihop med andra djur och då särskilt hundar. Fullvuxna kan dom bli riktigt bamsiga, en hanne kan väga runt 10 kilo, jag tror deras pappa vägde 11 kilo. Nu är dom vaccinerade och har fått pass så nu är dom redo att följa med familjen på utlandsresor med deras husbil.

För övrigt händer inte så mycket här hemma, projektet med omtapetsering av sovrummet fortskrider i sakta mak, det är skönt att inte behöva ha bråttom. Vi har börjat att trivas riktigt bra i vårt gästrum.

Snart måste vi börja ta itu med att laga det som gick sönder på husbilen på vår förra resa, förhoppningsvis var det bara grenrörspackningen och delarna till det har vi inhandlat på Iveco i Järfälla. Nu måste det bara bli lite varmare för att det ska gå att mecka.

Innan vår färd söderut sysselsätter vi oss med att läsa alla bloggar från dom som är på varmare breddgrader. Till nästa vinter måste vi allvarligt fundera på om även vi ska stanna längre i södern än de tre månader som vi var förra året.

3 kommentarer:

 1. Vilken vacker katt och jösses vilken svans!
  :-)
  Hoppas snöandet ger med sig snart...

  SvaraRadera
 2. Jag gillar både hundar och katter men vi har inga djur själva. Lånar ibland dotterns lilla Wilma, som är en dvärgsnauzer, ungefär som att "låna" barnbarnen ibland.
  Just idag soligt och skönt i solen om man sitter i lä, vilket vi har gjort idag + 14gr i skuggan. Det är skönt att slippa snöskottningen.

  SvaraRadera
 3. Om 14 dagar sägs det att våren har kommit till Skåne.
  och vips är den på Ljusterö. Kramar till hela familjen från oss

  SvaraRadera