Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 3 april 2013

Gillar inte en massa farliga djur....

Tänk att det alltid ska finnas en massa otäcka djur som skulle kunna skada mina små älsklingar.

I Spanien var det dom otäcka små pinjelarverna som man fick se upp med, dom är livsfarliga för bland annat hundar. Vi såg några otäcka exemplar som låg på trottoaren utanför vår camping El Raco. Som tur var så kom inte Alonso i kontakt med några larver.

Nu här hemma är det däremot betydligt större djur som oroar mig.

Idag hade vi en telereparatör hos oss som klättrade upp i vår telefonstolpe vid tomtgränsen. Jag stod och tittade ut på honom genom fönstret när han var högst upp i stolpen. Då fick jag se något som kom flygande ovanför tallarna i skogen mittöver vår väg. Eftersom vi har ett helikopterstråk precis över vår tomt så trodde jag först att det var en helikopter men sen tänkte jag att nej den flyger alldeles för lågt, då fick jag se att det var en stor rovfågel. Tidigare har vi pratat med en av grannarna som sa att man sett jättemycket havsörn runt omkring där vi bor, dom kan bli ända upp till 2,5 meter mellan vingspetsarna så dom är rejält stora. Och det hemskaste var att han även berättade att en dam blivit av med sin hund i vinter när en havsörn dök ner och tog hennes lilla hund och flög iväg med den.


Bilden är lånad från Wikipedia.

Jag tycker att rovfåglar är häftiga att se på men när dom är så stora som havsörnar och kommer så nära oss då vill jag bara att dom ska flyga åt fanders, långt ifrån oss.

Vår lilla kisse gick ut i morse och hon har ännu inte kommit hem nu när klockan är nästan 13.30, men å andra sidan är det så himla soligt och skönt så hon kanske sitter på någon sten och njuter eller jagar någon stackars mus.

Jag har hört att det troligen är svårare för en örn att ta en katt än en hund, hoppas det är sant. Vi har ju ändå bott här så länge och haft katter mestadels av tiden utan att någon blivit drabbad av någon rovfågel. Jag hoppas även att Alonso är för stor och klumpig för att vara något intressant byte.

Uppdatering 14.45: Tack och lov lilla kissen kom hem nu välbehållen.

8 kommentarer:

 1. Ja usch ja man är orolig för de små liven. Skulle vara förfärligt om de tog ens älskade husdjur. Här finns också både örnar och det sägs folk har sett lodjur också... Pinjelarver har jag ingen aning om vad är, kanske ett fall för google!

  SvaraRadera
 2. Hu va hemskt att se dem så nära, det låter riktigt otrevligt. Själv har jag inget till övers för rovdjur över huvud taget. Jag kastar snöbollar på grannens katt när den sitter under fågelbordet och vaktar. Jag gillar inte vargar och skulle det komma vildsvin in i trädgården skulle jag bli förtvivlad även om de inte är just rovdjur.

  SvaraRadera
 3. Det är mäktiga djur, visste inte att de anföll på det sättet. Vi såg också havsörnarna när vi stod i Tosteberga, men bara på håll. Det är otäckt att de går till attack mot människor och djur. När de har ungar i von kan vi förstå, men annars. Men det är klart de har jagats under decennier tidigare. Njut av livet och snart smälter snön också och våren kommer. Kram 3 M

  SvaraRadera
 4. Stora fåglar och säkert fina att titta på men då på långt håll. Skönt att kissen kom hem ordentligt.
  Vi har haft en räv som gått omkring här och då var jag lite orolig för Nogger, som sitter fast på lina och har svårt att smita undan. Men nu har räven inte synts till på länge, vilket är bra.
  Trevlig helg
  Kram

  SvaraRadera
 5. Birgitta Karreman5 april 2013 16:06

  Hej !
  Håll du lite koll även på Alonso !

  För några år sedan när vi var i Grövelsjön hade en havsörn tagit en renkalv och skulle flyga iväg med den men när han flög över sjön Grövlan så tappade han den . Personalen på Grövelsjöns fjällstation lyckades rädda den lilla kalven som sedan fick växa upp på fjällstationen bland oss turister och blev i princip helt tam :-)
  hälsning
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Hemma, men inte ofarligt, spännande läsning, vädret pressar oss alla, både människor o djur!

  SvaraRadera
 7. De där larverna, som håller till i pinjetallarna och bilda långa stråk på marken, tycks vara mycket giftiga för hundar. det är först de sista två åren jag har hört talas om dem, men de har förstås alltid funnits. Havsörnar är ju ståtliga, som alla rovfåglar, men man vill nog inte ha dem nära människor och djur vid bebyggelse. Varma hälsningar till er alla, även fyrbentingarna. Har ni vägarna förbi i sommar, så hör av er!

  SvaraRadera
 8. Nu har jag läst ifatt på er blogg. På vår hemväg hade vi dåligt med wi-fi och här hemma har det varit fullt upp. Även om ni tog en annan väg än vi hem, verkar vi haft ungefär lika "fint" väder. Men på upplevelsesidan har det ju blivit en hel del. För er kan det inte ha varit roligt, när ni skulle lämna bilen och de inte hade tid registrerad. tur att det löste sig. Det är skönt att komma hem, men visst skulle jag vilja ha spanska värmen. Ha dé riktigt bra! Elisabeth

  SvaraRadera