Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

onsdag 17 april 2013

Jippi, årets första tussilago.....

 Idag vaknade vi till en klarblå himmel och behaglig temperatur, dock blev det lite molnigt mitt på dagen för att sen på eftermiddagen bli soligt igen. Håller det här vädret i sig så kommer det väl att explodera i naturen. Snön är inte borta ännu men det är inte mycket kvar tack och lov.

Äntligen har den första tussilagon kommit upp där vi bor, den har vi längtat efter länge. I helgen såg vi till och med en citronfjäril men tyvärr hade jag inte kameran beredd.


Den här blomman såg vi också på vår promenad idag, men vet inte bestämt vad det är, jag tror i alla fall inte att det är någon blåsippa.


I en annan trädgård hade det kommit upp ett gäng krokusar.


Igår var Anders i Norrtälje och besiktade husbilen, det gick inte så bra, han fick nerslag på en "spindelled" som var glapp och som måste bytas. Så det vart till att beställa tid på verkstad. Jag ringde till två olika Ivecoverkstäder och fick prisuppgifter. Verkstaden i Stockholm uppgav ett pris som var nästan dubbelt så dyrt som verkstaden en bit utanför Stockholm. Naturligtvis beställde vi tid hos den billigare verkstan. Men vis av erfarenhet vet vi att när man kommer och ska hämta bilen så brukar det i alla fall bli dyrare än vad dom tidigare sagt, då har det tillkommit jobb som dom inte hade räknat med heter det. Men det är väl smällar man får ta. Imorgon ska vi lämna bilen och sen hämta den på fredag.

4 kommentarer:

 1. Sköönt att ni oxå har fått vårtecken! Fick besiktningsinbjudan idag, i Juli är det vår tur, då ska våra snygga. LEDljus (extra blinget) bort för vi fick anmärkning på monteringshöjden på dom o vi vill inte ha dom på annat vis.

  SvaraRadera
 2. Då är det bara att hoppas på att verkstaden håller sitt löfte. Jag tycker i och för sig att det ok om de hör av sig innan de ger sig på annat som de upptäcker.

  SvaraRadera
 3. Härligt med dom första solarna på marken på våren :-)

  Trist med husbilen, hoppas priset inte sköt i höjden!

  SvaraRadera
 4. Vi har ännu inte sett en endaste tussilago, så i morse bestämde vi oss för att gå på tussilago jakt.
  Trots intensivt letande så har vi ännu inte lyckats få se en, så vi tackar speciellt för er fina lilla tussilago här ovan !

  Kramar från oss två !

  SvaraRadera