Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 1 april 2013

Våren är långt borta...

Efter stoppet hos Bengt i Örkelljunga åkte vi vidare norrut, vi var inte riktigt redo för hemfärd ännu så vi planerade att stanna en natt i Trosa.

När vi åkt en bit från Örkelljunga hände det som inte fick hända, gissa vad? Jo en liten personbil kom från en påfart och körde ut framför oss och då smällde det till i vindrutan. Nej tänkte vi inte ett stenskott nu!!!! Vi hade ju åkte runt många många mil i Europa utan något stenskott så hinner vi inte mer än åka in i Sverige så händer det. Jag inspekterade rutan och hittade ett litet stenskott med små sprickor ut från sidorna. Vi åkte in till närmsta rastplats och satt på tejp på skadan och tog fram datorn och letade efter närmsta Carglass. Vi hittade Carglass i Jönköping och styrde kosan dit och hoppades att dom kunde hjälpa oss. Personalen var jättetrevliga och som tur var kunde dom ta in oss i deras stora verkstad med en gång. Det var nervöst när dom tog fram sina apparater, i värsta fall kunde rutan spricka vidare när dom skulle börja laga. Men vi hade tur, det gick perfekt och nu är rutan ok igen. Det kostade dessutom inget, dom bjöd på jobbet.

När vi kom till Trosa var platserna närmast gästhamnen redan fulla med husbilar, vi stannade därför på husbilsplatsen vid bron. Till kvällen kom ytterligare en husbil för övernattning. Isen låg tjock runt bryggorna.


Dagen därpå åkte vi vidare mot Ljusterö, vi kom ner till färjeläget precis i tid för överfarten.


Alonso satte sig som vanligt och spejade ut genom rutan. Det låg mycket is i farleden.


Till slut kunde Concorden taxa in på hemmabanan. Våran hustomte har under vintern skött snöskottningen så det var bara att köra in.


Nu följer en tid när vi ska plocka ut allt från bilen, och det är inte lite det. Därefter ska vi köra in bilen på dess ordinarie plats innan det kommer någon mer snö.


Det syns att det varit en riktig vargavinter, jättemycket snö ligger kvar fortfarande. Med facit i hand kan vi konstatera att vi åkt hem för tidigt.


Snön har inte varit nådig för växtligheten, många träd har knäckts rakt av.


Våra fina rhododendronbuskar har fått stora skador, få se om dom kan hämta sig.


Även vår gamla pampiga Paradisbuske ligger böjd under snön. Det har den visserligen gjort förut och klarat sig men nu är jag lite orolig över hur den ska se ut efter den här behandlingen.


Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi borde nog ha varit kvar i Spanien lite längre. Vi är dock glada över att vi på vår hemresa har haft jättebra väder, inte något vinterväglag förrän vi kom ut på Ljusterö. Vi kan även konstatera att vi sluppit vara med om några olyckor, vi har inte ens sett en ända liten olycka vilket är otroligt skönt. Det enda lite större missödet var att kylskåpet gick sönder nere i Spanien, men det löste sig ju också.

En lite rolig sak på vår hemresa var att vi mötte barn och barnbarn på en Autohof i Tyskland där vi fick passa på och krama om dom efter att inte ha sett dom på jättelång tid. Dom var på väg ner till Italien där barnbarnet skulle träna på lite olika Supermotobanor, bland annat ska han träna på en bana söder om Rom. Nu längtar vi till att dom kommer hem igen så vi får träffa dom ordentligt och höra om allt som hänt när vi varit borta.

Detta var ju vår första långa övervintring i Spanien, tidigare år har vi kommit hem dels i början av december och förra året kom vi hem till Lucia. Vi var lite fundersamma till om vi skulle trivas att vara borta så lång tid men tiden har bara flugit iväg och får vi vara friska så kommer vi definitivt att göra om det. Vi hade ju lite otur med att Anders blev rejält sjuk i influensan runt jul och nyår så vi kommer nog se till att vi är vaccinerade när vi reser nästa gång.

Till dess vi åker igen får vi glädjas åt att följa andra bloggare på deras resor. Vi får passa på och tacka för alla positiva kommentarer vi fått på våra inlägg, det är alltid extra kul. Nu ser vi fram emot att det äntligen ska bli vår här hemma.

8 kommentarer:

 1. Välkomna hem !

  Tur i oturen att glasskadan inträffade i Sverige och inte utomlands - vart hittar man ett Carglass liknande företag i t.ex. Tyskland !!? Skadan måste ju repareras ganska omgående för annars kan det ju börja spricka så mycket att det inte går att åtgärda.

  Vad trevligt att läsa att ni fått blodad tand vad beträffar "hel" övervintring i stället för "halv", som ni tidigare upplevt. Vi är nog själva helt övertygade om att vi kommer att trivas med "hel"... och hoppas att vi har rätt !

  Vi laddar som bäst inför vår övervintringsresa och lämnar Sverige senast i mitten av augusti för Moseldalen till att börja med och där stannar vi 3-4 veckor.
  Därefter åker vi ner till kusten mellan Montpellier och Perpignan, där vi tänker stanna cirka 3 veckor innan vi åker ner mot Benidorm dit vi räknar med att komma senast i mitten av oktober.

  Det ska bli spännande att läsa om hur era 4-benta klarar av omställningen från värme till kyla och snö här hemma !

  Må så gott !  SvaraRadera
  Svar
  1. Kundmottagaren var himla trevlig på Carglass och han upplyste om att det finns en massa Carglass i Europa. Det är bara att ringa kundtjänst i Sverige så hjälper dom en och det lät ju positivt. Att åka ner redan i augusti låter tidigt, är det inte fortfarande ganska skönt i Sverige då? Vi åker nog i oktober men kanske inte så tidigt som vi gjorde i år för att kunna stanna kvar lite längre på våren. Våra små fyrbenta familjemedlemmar klarar omställningen galant. Alonso älskar snön och Simone springer ut och in i kattluckan hela tiden om kurrar så fort man tar i henne. Ha det gott ni också!

   Radera
 2. Det är lite tidigt men vi har goda vänner i Norge, som inte kommer att övervintra, som vi har träffat i Mosel och i år blir det 4:e året i rad och då bestämde vi oss för att göra dom sällskap under 3-4 veckor även i år. Vi älskar ju Mosel och det var inte svårt att övertala oss att komma ner dit i mitten av augusti...

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem, det har varit roligt att läsa om eran vistelse söderöver.
  Har ordnat med pass till våran katt, återstår rabies vaccinet, ifall han "vill" hänga med några veckor i september!
  Ha det bra i snön!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Men att dom bjöd på jobbet? Vad trevligt - det är man inte bortskämd med :-)

  sv: Flamingon står på det som motsvarar hälen hos oss. Knäet sitter mycket högre upp och böjs åt rätt håll :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken service!! Ja ligger en hel del snö kvar tyvärr. Trist om man frågar mig.
  Ja det har ju varit mkt snö och även ibland tung sådan så många träd har nog knäckta grenar nu :-/
  Välkomna hem i alla fall.

  SvaraRadera
 6. Vi tackar så jättemycket för en härlig läsning under hela vintern! Hoppas Ni fortsätter blogga lite även under Sverigetiden!
  MVH
  Annelie o Gunnar (gunnar20 hbk760)

  SvaraRadera
 7. Välkomna hem igen och till den bistra Jylland och vintern. Men bor man som ni gör så är man ju van vid hårt väder ibland. Men det är kul att höra att ni i stort sätt är nöjda med er övervintring. Tror nämligen att det blir fler och fler av oss som tänker så i framtiden. Vi skulle bara helst bli av med huset och det är inte det lättaste just nu, i all synnerhet inte på vischan som ju Timmernabben kan räknas som. Hur eller hur så kommer vi att förlora pengar på huset, men det viktiga är ju att någon vill köpa det. Då blir det Spanien även för oss eller om vi får någon som kan sköta om det. Ett dera. Skönt att allt gått bra på resan upp, men vi blev helförskräckta när vi läste om stensätter i den nya rutan. Tur att det gick att fixa. Vi är i Danmark nu, på Fyn, men fortsätter ner till norra Tyskland under dagen. Ha det nu så bra hemma också och sköt om er. Kram 3 M

  SvaraRadera