Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

måndag 9 december 2013

En ny marknad för oss.

Vi har hört mycket gott om marknaden i Alfaz del Pi, därför bestämde vi oss för att åka dit med vespan i fredags. Även en del av svenskgänget från campingen tog bussen till marknaden. Precis som vi hört var den här marknaden bättre att gå på, mycket bredare mellan stånden än på marknaden i Benidorm, det gillar Alonso.Vi "fyndade" en vattenslang som sen visade sig inte alls var något fynd. Varken Anders eller jag är bra på att pruta så när försäljaren sa att den egentligen kostade 30 euro men att vi skulle få den för 28 så tackade vi och tog emot. När vi sen träffade en annan svensk som skulle få köpa den för 12 euro i ett annat stånd förstod vi att vi hade åkt på en blåsning. Men vad gör det, det är smällar man får ta. Det speciella med den här slangen är att den blir 3 gånger längre när man släpper på vattnet, den väger nästan ingenting heller, få se hur länge den håller, det ska bli spännande att se?


I vilket fall som helst så kan vi nu fylla på vatten till husbilen med slang efter det att vi skarvat ihop den med vår gamla slang eftersom vi står ganska nära servicehuset.


Igår tog vi en promenad ner till "playan", vi tröttnar aldrig på att gå där.


Vi tröttnar heller aldrig på denna syn, när solen glittrar i havet.


När vi gick förbi restaurang och cafeteria Roman fick vi syn på bekanta, där satt Bosse och Gerd..


och Maggan och Leif med Nils, då måste vi ju bara stanna till och ta en öl med dom.


Bland annat har man den här utsikten från Roman, jag kan tycka att det verkar lite överkurs att ha en badvakt som sitter och spejar över vattnet den här årstiden, jag såg inte någon som badade då. Men och andra sidan är det ju bra med alla arbetstillfällen som bjuds här i Spanien när så många spanjorer går arbetslösa.


Idag på morgonen var det lite varmare, vår termometer visade på 11 grader när vi vaknade. Förmodligen beror det på att vi har lite molnigare väder idag, få se om molnen skingrar sig lite senare?

4 kommentarer:

 1. Verkar ju vara en smart vattenslang, men ni ska inte känna er lurade om ni betalade vad ni tyckte den var värd ;-) Vi har ju våra inrullningsbara Gardena flata slangar på inrullningskasetter, ni vet hur dyra dom är, efter 7 år funkar dom fortf. :-)

  SvaraRadera
 2. Man ska nog vara på alerten vid besök på marknader, de har som regel en speciell prislista för oss svenskar. Det gäller att se mer sydländsk ut om man ska få ett lägra första prutpris. Jag är oduglig på marknader eftersom jag har en blond kalufs.

  SvaraRadera
 3. Vi har fått några höga moln idag också. Det var länge sen senast. Härligt med strandbilder. Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Trevligt, trevligt! :-)
  Utom det där med att bli lurad, det är ju aldrig kul...

  Var det verkligen en badvakt där, på riktigt? Här i Torrevieja slutar dom bevaka stränderna i mitten på oktober nån gång och börjar igen till påsk eller maj (lite osäker exakta tiderna).

  Det där med att "slangen blir 3 gånger längre när man släpper på vattnet" det fattar jag bara inte hur jag än försöker. Kan du inte visa ett videoklipp?
  :-)

  SvaraRadera