Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 12 december 2013

Förberedelser inför julen....

Även om man övervintrar i Spanien måste man ju skapa lite julstämning. Adventsstjärnan satte vi upp redan till första advent.


Vid vår veckostädning fortsatte vi pynta lite vid framrutan.


Vi var ju tvungna att även skaffa oss en liten tomte vid sidorutan, plus lite tomtar från Anders mamma.


Emellanåt måste man ju ta en liten paus och bege sig till "Roman" för ett litet break, sist vi var där fick vi detta goda tilltugg till ölen, det smakade smaskens.


Med jämna mellanrum tar Anders vespan och provianterar på Mercadona i Albir, där har dom en jättefin köttfärs. Anders gör världens godaste köttbullar som han steker utomhus på grillen/stekhällen, en himla bra investering, så slipper man en massa stekos i bilen. Nu har vi köttbullar så det räcker över både jul och nyår. Vilken skillnad det är på köttfärsen här och i Sverige, hemma så försvinner ju halva köttfärsen när man steker, här försvinner ingenting.


Som tur är fyller Prosegur på uttagsautomaten på campingen med jämna mellanrum, det kan ju behövas nu i jultider. Lite skillnad på värdetransporterna här nere och hemma. Samma gäller poliserna, har dom en vägspärr här så är det automatvapen fram och spikmatta i beredskap, då blir man riktigt skakis.


Idag har vi haft kanonväder, klarblå himmel och varmt i solen, när solen går ner blir det genast lite svalare.

Igår var vi till veterinären med Alonso, det var dags för hans årliga vaccination. Det är konstigt men när vi närmade oss veterinären så kände han igen sig direkt och ville inte gå in, men det löste sig till slut. Veterinären är noggrann och undersöker honom ordentligt innan hon ger honom sin spruta, så skönt att ha veterinären på så nära håll och att hon har full koll på honom där han har sin egen journal.

Imorgon väntar en ny dag, förhoppningsvis med samma fina väder som idag.


10 kommentarer:

 1. Fiint julemys ni har. Har ni verkligen karaktär nog vad gäller köttbullarna, ajabaja!? Jovisst är det skillnad på färs här jmf med hemma mkt bättre här. Alonso verkar vara i trygga händer hos Sp vet'n. Grålle också kanske. Vädret vara med oss än, i Dec sköönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite köttbullar gick åt till stuvade makaroner och det smakade kanon. Resten sparar vi till jul och nyår.

   Radera
 2. Vad är det för spruta som Alonso får varje år?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påfyllning av vaccinering han fick som liten hemma, i den ingick vaccin för flera olika saker som ska räcka 3 år men vaccinet för kennelhosta förnyar/fyller vi på varje år.

   Radera
  2. Tack, jag bara lite orolig för att ha missat något, vi har samma sprutschema. Veterinärmottagningen i närheten hör av sig när det är dags.

   Radera
 3. Så Julfint ni har fått i bilen. Smart att steka köttbullarna ute. Hemma brukar jag göra stor sats i ugnen.
  Bra att Alonso blir ompysslad hos veterinären, man vill ju inte att dom ska bli sjuka.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jösses, nu får vi lite ångest i vår husbil...
  Vi har inte ens börjat förbereda julen ännu bortsett från ett inköp vi gjorde idag nere på strandpromenaden - en tomte som kan klättra !
  Köttbullarna ser ju smaskens ut - fick Alonso smaka för det är han ju värd efter eländet hos Ferraris läkare ?!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Alonso fick smaka en hel del köttbullar.

   Radera
 5. Så fint ni har gjort i bobilen, ja det är verkligen skillnad på färs och färs. Har samma erfarenhet när vi övervintrade i Spanien. Mercadona har även en fin fiskdisk som vi besökte många ggr.

  Trevlig 3:e Advent!

  SvaraRadera
 6. Det vore kul att komma och se ert julpynt och julfirande. Kram

  SvaraRadera