Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

torsdag 5 december 2013

Omväxlande väder

Sista veckan har vi blivit varse att vädret är omväxlande. För det mesta ser det ut så här....


men det kan även se ut så här, som tur är ligger snön bara på bergstopparna.


Idag var det kanonväder, soligt och vindstilla. Vi beslöt oss därför att cykla ner till playan. På vägen dit passerar vi denna parkering i närheten av marknadsplatsen. Här står en hel del "snålcampare"..


undrar var dom tömmer och fyller vatten?


Straxt innan marknadsområdet hittar vi dessa "nassar", en del var riktigt smutsiga.


När vi fotograferade kom befälhavaren springande..., vad är det som händer?


Vi brukar cykla en bit bortom marknadsområdet och sen parkerar vi cyklarna. Därifrån är det inte långt ner till "playan". Idag stannade vi vid en bar/restaurang som hade en härlig underhållning.


Sångerskan sjöng jättebra, väldigt lik Lisa Stanfield. Vi satt ett bra tag och bara njöt av musiken och en kall öl.


Granne med denna bar är Tiki Beach, till vår förvåning var där stängt, det har vi aldrit varit med om tidigare.


Jag, Birgitta, kunde inte motstå att gå ner och känna på vattent. Det var för kallt för min smak.


Alonso vart nästan skogstokig när jag gick ner till vattnet, han ville ju också bada men det är inte tillåtet här.


Nu sitter vi inne i husbilen och myser och hör på tv att det är snöstorm hemma, vi avundas inte dom hemma i Sverige.

9 kommentarer:

 1. Vattnet ser ut som Guld runt dina fötter!
  Oj vilka stora grisar, blir det julskinkor kanske?
  Skönt ser ni då ut att ha det. Jo det kom några flingor hos oss mitt på dagen men nu regnar det. Just nu spelar inte vädret någon roll, bara våran Nogger blir återställd från sitt EP anfall.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller tummarna att Nogger slipper uppleva det igen, måste ha varit hemskt. Kramar till er.

   Radera
 2. Det är skönt att se blå himmel och skuggor till följd av solen. Vi har också omväxlande väder här uppe i norr. Lite omväxling är ju bara bra.

  SvaraRadera
 3. Haha....jasså du kallar oss snålcampare, för att vi inte vill stå på en camping :) Jag kallar det fricampare :) Vi gillar inte att ligga på campingar men några dagar på ställplatser är helt ok, det är det fria livet som lockar oss, tur vi alla är olika annars hade alla campingar varit överfulla. Några cyklar har vi inte med den här gången, men skulle ibland ha behövts. Benidorm är fint men alldeles för mycket hotell för min smak. Vi har haft kanonväder ända sedan vi kom ner hit till södern inte en regndroppe men lite för kallt i havet för ett bad.
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maggan, du har så rätt fricampare heter det, ordet snålcampare är ett gammalt slangutryck som vi använt sen lång tid. Jag tycker som du att det är tur att vi är olika, tänk om alla skulle fricampa också, då skulle det nog komma upp förbudsskyltar överallt. Vi tycker om att boa in oss och stå lite längre tider på en och samma camping, speciellt passar det våra små djur. Ska vi bara stå en eller några dagar så föredrar vi ställplatser framför campingar, framför allt när vi reser passar det bäst. Ha det bra på er resa till Marocko och var rädda om er!

   Radera
 4. Omväxling förnöjer säger de ju :) Här har vi varit beredda på storm, men i Stockholm har det varit lugnt. Men snart kommer det väl snö...

  SvaraRadera
 5. Skönt att vara i värmen här i södern! Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Tiki beach stängd? kan det möjligen bero på 6 dec att dom firade Sp constitutions dag? härnere var det massor med Sp familjer utomhus o på barer o restauranger, vi hade det trångt värre på vår favo-tapas bar.

  SvaraRadera
 7. Härligt! Ser ut att vara mest sol och varmt. Ha det fortsatt fint!

  SvaraRadera