Vårt husbilsliv

I vår blogg kommer vi att berätta om våra resor med vår husbil och hur livet ter sig däremellan. Det är roligt om ni vill lämna en kommentar till våra inlägg. Själva tycker vi det är kul att läsa andras reseberättelser och om deras liv med husbil respektive husvagn. Man får alltid tips och inspiration genom att titta in på alla fina bloggar som finns på nätet.

fredag 13 december 2013

Som skjuten ur en kanon.....

I morse fick jag, Birgitta, en ordentlig skjuts ur sängen. När jag vaknade och lättade på mörkläggningsgardinen fick jag se något mörkt på väggen närmast min huvudkudde. Skulle då peta på det och se vad det var, men då flyttade det mörka på sig. Fick då till min fasa se att det var en spindel, jag som är livrädd för spindlar. Flög upp ur sängen och skrek på Anders, "ta bort den, ta bort den"!!!! Anders fick tag på den och då bet den/nöp den Anders i fingret. Eftersom Anders är jätteallergisk mot getingstick blev jag lite orolig över om han skulle reagera på det här sticket/nypet men än så länge har han inte märkt något, undrar vad det var för spindel. Vi hann naturligtvis inte ta någon bild så den här spindeln är hämtad från Clipart.

Efter det häftiga uppvaknandet tittade vi på Svt World och deras sändningar från olika Luciatåg, det var väldigt stämningsfullt, då tänker man särskilt på hur det var när barn och barnbarn var små och gick sina Luciatåg.

Vi önskar alla våra bloggvänner en riktigt fin Luciadag!Här är en lite annorlunda tappning på en Luciasång, den tycker jag är fin.
Idag har vi ännu en solig dag och fler ska det tydligen bli.

7 kommentarer:

 1. Hoppas att nypet från spindeln inte ger några reaktioner...

  Ha en fortsatt fin Lucia!
  :-)

  SvaraRadera
 2. Spindlar är inget man vill ha i husbilen, för det mesta ofarliga men otrevligt att hantera dem. Hoppas att inte nypet blir till besvär.

  SvaraRadera
 3. Vi hade en sån där "juvel" sittande på vänster framdäck i går morse, men den förpassades till de sälla jaktmarkerna av Bosse och det med blixtens hastighet...

  SvaraRadera
 4. Å hu då vilket uppvaknande. Hoppas inte det blivit nån reaktion efter nypet.

  SvaraRadera
 5. Spindlar är väll inget men att bli biten av en och vara allergisk kan vara en risk. Tur att vi har haft storstädning idag!
  Ha det bra
  Nisse och Birgitta

  SvaraRadera
 6. Spindlar är otäckt, hoppas Anders ej reagerar i s f snabbt iväg, kanske du ska googla om Sp har giftiga spindelkräk. I höstas tog jag några pyttesmå på ljusrampen som jag trodde var fästingar men förmodligen höstdammkryp. Nu ska jag dammsuga i v f. Kram

  SvaraRadera
 7. Hoppas det inte blev någon allergireaktion utan att ni haft en bra 3:e advent! Kram ELisabeth

  SvaraRadera